“Να δούμε ως ευκαιρία και πρόκληση τον κόσμο που αλλάζει”

Μηνύματα προς τη νέα γενιά έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τα παιδιά να μη σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους και σημείωσε, στο μήνυμά του προς τους μαθητές, πως πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο που αλλάζει ως πρόκληση και ευκαιρία και όχι με φόβο. Επίσης, υπογράμμισε πως είναι σημαντική η εισαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ. Μητσοτάκη: 

Θέλω να συγχαρώ τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για αυτήν την καταπληκτική πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτού του θαυμάσιου διαγωνισμού.

Ενός διαγωνισμού που δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία. Να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική, να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.

Δεν ξέρετε πόσο μεγάλη χαρά αισθάνομαι που είμαι σήμερα μαζί σας, που βλέπω στα πρόσωπα, ειδικά των νέων παιδιών, το χαμόγελο της αισιοδοξίας και το χαμόγελο της δημιουργίας. Είστε η Ελλάδα του μέλλοντος. Μην διστάσετε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

Αγαπητέ κ. καθηγητά, κ. Κριμιζή, συγχαρητήρια, διότι είστε ένας πρέσβης της Ελλάδος στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι κάπου ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, σε 50 χρόνια, μπορεί να κρύβετε ένας επόμενος Νομπελίστας.

Επομένως, να μην διστάσετε, παιδιά, να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Μας δίνετε τη δυνατότητα και εμάς να λάβουμε υπόψη πόσο σημαντικό είναι να εισάγουμε στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα την τεχνολογία, την καινοτομία.

Είμαστε σε ένα κόσμο, ο οποίος αλλάζει συνέχεια. Να τον δούμε ως μια μεγάλη πρόκληση, ως μια μεγάλη ευκαιρία και όχι ως μια μεγάλη απειλή.

Και πάλι συγχαρητήρια. Ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλες και σε όλους και ειδικά στα παιδιά που συμμετέχουν με τόσο ενθουσιασμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα