«Να επανεξεταστούν οι σχέσεις Μόσχας με Ε.Ε και ΝΑΤΟ»

Για επανεξέταση των σχέσεων της Μόσχας με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ απαιτούν “επανεξέταση” εξαιτίας των τεράστιων διαφορών ανάμεσά τους στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε χαρακτηριστικά  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι σχέσεις αυτές απαιτούν ουσιαστική επανεξέταση και μαζί με τους εταίρους μας από τις χώρες μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπαθούμε να διερευνήσουμε που βρισκόμαστε, που συμπίπτει η αξιολόγησή μας και που διαφωνούμε”, δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνάντησή του με τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενδείξεις πως τα ρωσικά στρατεύματα επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, διαψεύδοντας την είδηση που μεταδόθηκε νωρίτερα από ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Δεν έχουμε δει κάποια κίνηση που να επαληθεύει (την πληροφορία που μεταδόθηκε)”, δήλωσε από τις Βρυξέλλες αξιωματικός του ΝΑΤΟ διατηρώντας την ανωνυμία του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα , το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις τους οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα γυμνάσια σε τρεις περιοχές οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

Το γραφείο του Πούτιν ανακοίνωσε ότι η εντολή εκδόθηκε επειδή ολοκληρώθηκαν τα εαρινά στρατιωτικά γυμνάσια

Παράλληλα, η Μόσχα ζήτησε από το Κίεβο να αποσύρει “άμεσα” τα στρατεύματά του από τα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα