«Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του»

Συνεχίζει το σφυροκόπημα εναντίον της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ζητά επειγόντως την απόσυρση της συμφωνίας με τους εταίρους και την επιστροφή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μιλάει ξανά για εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.

Μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα Iskra χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επικύρωσε η βουλή ως βάση για τρίτο μνημόνιο, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του άρθρου ζητούν αυτή να αποσυρθεί επειγόντως.

«Η λεόντεια και αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία θα οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι ακόμη σκληρότερο και θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις. Δεν πρόκειται για ”τακτικό ελιγμό”, ή ”κερδισμένο χρόνο” που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στο εσωτερικό. Ο έλεγχος από πλευράς δανειστών θα είναι χωρίς προηγούμενο και δεν θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελαφρύνει το βάρος στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ούτε να προχωρήσει σε μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής. Ακόμη μικρότερο περιθώριο θα υπάρχει για τομές στο κράτος, τους θεσμούς και τα ΜΜΕ μέσα στο νεοαποικιακό πλαίσιο του νέου μνημονίου», τονίζεται στο άρθρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το δημοσίευμα, οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο το κόμμα κέρδισε τις εκλογές και «το ιστορικό ”ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου».

Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος, τονίζεται. «Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα».

Λεουτσάκος; Η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία -Το νόμισμα δεν είναι θρησκεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει ενωμένος, καθώς η κάθε ρήξη έχει αρνητικό πρόσημο, τόνισε από τη πλευρά του ο Στάθης Λεουτσάκος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την Αριστερή Πλατφόρμα ως το θεματοφύλακα των αρχών του κόμματος, αλλά και του «Οχι» του δημοψηφίσματος. «Θα υπερασπιστούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουμε σε νέους δρόμους», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό με το ”Οχι” του λαού. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να καταργήσουμε τα μνημόνια», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι το νόμισμα δεν αποτελεί θρησκεία. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς ένας λαός δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία… Δεν έδωσαν, ως όφειλαν, 7 δισ. ευρώ χρηματοδότηση οι δανειστές, έκοψαν παρανόμως τη χρηματοδότηση για να εκβιάσουν ένα λαό, και ο λαός έδωσε ένα 62% ”Οχι”, αυτό δείχνει ότι ο λαός θέλει να διεκδικήσει το ”Οχι”», είπε ακόμη ο κ. Λεουτσάκος, χαρακτηρίζοντας οικονομικούς δολοφόνους τους δανειστές.

Ο βουλευτής υπογράμμισε την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε: «Υπάρχουν προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να αποτελεί την ελπίδα του ελληνικού λαού αλλά θα πρέπει να προχωρήσει ενωμένος. Κάθε ρήξη έχει αρνητικό πρόσημο και θα πρέπει να την αποφύγουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα