«Να ευχαριστηθούμε την εμπειρία»

Η μέρα έναρξης του Μουντιάλ πλησιάζει και επόμενο είναι η Εθνική ομάδα και οι διεθνείς παίκτες να βρίσκονται ολοένα και πιο συχνά στο προσκήνιο. Οι διεθνείς μας έκαναν δηλώσεις πριν την προπόνηση της Πέμπτης (29/5), εκφράζοντας τις σκέψεις τους ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης στη Βραζιλία…

Ο Βασίλης Τοροσίδης εμφανίστηκε χαλαρός και δήλωσε πως ότι και να γίνει, θα πρέπει να ευχαριστηθούν την μεγάλη εμπειρία του Μουντιάλ: «Οι τελευταίες μας σκέψεις πριν το Μουντιάλ είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα φιλικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα με την Κολομβία και να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν ισόποσες δυνατότητες πρόκρισης. Από κει και πέρα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ξέχωρα από τους στόχους που έχουμε, το θέμα είναι να ευχαριστηθούμε και την εμπειρία».

Ο Βαγγέλης Μόρας από την πλευρά του μίλησε για το όνειρο της συμμετοχής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση: «Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ό,τι έχει και δεν έχει ο καθένας και στο τέλος κάνεις ταμείο. Όταν φύγουμε από το γήπεδο και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε δώσει τότε θα είναι χαρούμενος και ο κόσμος. Αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα, θέλει πάντα να μάχεται οπότε εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως είχε κάνει και η ομάδα το 2004. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο είναι όνειρο ζωής να παίξεις με την Εθνική, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για τον ποδοσφαιριστή πιστεύω. Πρέπει να τιμήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα γιατί είναι η Εθνική και δεν πρόκειται για συλλογικό επίπεδο. Η Εθνική είναι τα πάντα. Είναι αυτό που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια που θυμόμαστε επιτυχίες με αυτήν την ομάδα. Γι αυτό που διακρίνεται ο Έλληνας είναι το πάθος, η θέληση για διάκριση. Από εκεί και πέρα αν εσύ δώσεις τα πάντα θα δεις στο τέλος πως όλοι θα σε χειροκροτήσουν. Τώρα το που θα φτάσουμε δεν το ξέρει κανείς. Ξεκινάμε με το κάθε ματς ξεχωριστά, θα δούμε στο τέλος τι ταμείο θα κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Είναι κάθε ομάδα διαφορετική, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι σε θέμα ρυθμού και να αντεπεξέλθουμε. Τα φιλικά είναι κοντά στον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων μας στο Μουντιάλ και ο προπονητής μας ξέρει να ετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα».

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ιαπωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα. Στο δύσκολο φιλικό με την Πορτογαλία πρέπει να δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Η ομοιογένεια και το καλό κλίμα μας έφεραν εδώ και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία για να φτάσουμε στους στόχους μας. Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η Ιαπωνία έχει κάποια στοιχεία που θα μας δυσκολέψουν, όπως είδαμε στο τελευταίο φιλικό με την Κορέα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα