Να ζήσουμε να (μην) τον θυμόμαστε!

Σε άλλα μονοπάτια θα αρχίσει να βαδίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε λίγες εβδομάδες, παρά το ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης κατάφερε, φεύγοντας, να κάνει άνω-κάτω τη διαδικασία των εκλογών της ΕΠΟ και να τη μεταθέσει ανήμερα της Εθνικής επετείου της 28ης του Οκτώβρη.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος και ο Δημήτρης Ελευθεριάδης είναι οι υποψήφιοι νέοι πρόεδροι και είναι μάλλον απίθανο να καταφέρουν να κάνουν χειρότερη… σταδιοδρομία από τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη, εκτός αν θελήσουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και να κηρυχτούν κι αυτοί έκπτωτοι.  Αν θέλουν να μακροημερεύσουν, όμως, μάλλον θα προβούν σε διαφορετικές τακτικές.

Φεύγοντας να πάρεις ότι θες, αλλά όχι και την ΕΠΣ Δράμας!

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μπορεί να απέρχεται, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στη διαδικασία των εκλογών και ίσως μάλιστα να τα κατάφερε! Πως; Μα με την αυθαίρετη απόφαση της αποβολής της ΕΠΣ Δράμας από τα μητρώα της ΕΠΟ, που στερεί με αυτόν τον τρόπο τρεις ψήφους από μία συγκεκριμένη παράταξη ενόψει των εκλογών. Η ΕΠΣ Δράμας κατέφυγε καθ’ όλα νόμιμα στα πολιτικά δικαστήρια και δεν παραβίασε κανένα καταστατικό της ΕΠΟ, ωστόσο η Ομοσπονδία προέβη στον εκβιασμό της και απέβαλε τη μακεδονική Ένωση από τα μητρώα της, θυμίζοντας τις προ ετών εκβιαστικές πρακτικές του κυρίου Σαρρή προς τις Ενώσεις του Κιλκίς και του Ηρακλείου.

Προσπάθησε να δημιουργήσει δεξαμενή ψήφων

Η αποβολή της ΕΠΣ Δράμας μπορεί να αλλάξει, μπορεί και να μην αλλάξει την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες πρακτικές που θέλησε να εφαρμόσει ο κύριος Γκιρτζίκης, αλλά δεν του βγήκαν. Θυμίζουμε ότι την άνοιξη που μας πέρασε ο απερχόμενος πρόεδρος προσπάθησε να δημιουργήσει εν ριπή οφθαλμού πέντε ακόμη Ενώσεις προκειμένου αυτές να έχουν δικαίωμα ψήφου. Αν είχε λίγο ακόμη χρόνο ίσως και να προλάβαινε, αλλά τελικά δεν του βγήκε κι έτσι οι Ενώσεις ποδοσφαίρου άμμου, γυναικείου ποδοσφαίρου, προπονητών, παικτών και διαιτητών, που άλλες υφίστανται σε πρώιμο στάδιο – δίχως δικαίωμα ψήφου – άλλες είναι υπό σύσταση και άλλες μόνο στο μυαλό του Γκιρτζίκη, δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει δικαίωμα ψήφου η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Σάλας.

Η προβλεπόμενη από το νόμο, αλλά ανήθικη αλλαγή στους δικαστές

Η πιο πονηρή του ενέργεια ποια ήταν; Μα φυσικά ότι περίμενε να πάει ο Σταύρος Κοντονής στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια να αλλάξει τους πίνακες των δικαστών της Football League με αυτούς της Επιτροπής Δεοντολογίας. Βραβείο πρέπει να δοθεί στον Γκιρτζίκη για την ενέργειά του αυτή, την οποία δικαιολόγησε λέγοντας πως ο πρόεδρος της Football League έκανε παράπονα, ενώ μετά έκανε την… «πάπια», υποστηρίζοντας  πως δεν ήξερε ότι η αντικατάσταση αυτή θα επιφέρει αλλαγή στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας (λόγω της ηλικιακής αρχής στο δικαστικό σώμα). Λογικό ήταν μετά ο κύριος Σφακιανάκης να… βραβεύσει τον κύριο Γκιρτζίκη για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Το αυτογκόλ του με τη FIFA

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, τέλος, την πάτησε για τα καλά όταν θέλησε να φέρει στην Ελλάδα τη FIFA, θεωρώντας ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα τεθεί στο πλευρό του, λόγω του περιβόητου αυτοδιοίκητου. Τι κατάφερε, όμως, με αυτή την πρόσκληση; Μα να φέρει στην Ελλάδα ανθρώπους που μπήκαν στα άδυτα της ΕΠΟ και είδαν από πρώτο χέρι κάθε μορφής παρατυπία της Ομοσπονδίας. Ο Γκιρτζίκης προσπαθούσε, τότε, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά αντ’ αυτού είδε τη FIFA να τον προστάζει να αλλάξει τους διαιτητές του περσινού τελικού Κυπέλλου και πριν από λίγες μέρες να τον διατάζει να επαναφέρει τους δικαστές στη θέση τους.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα