“Ο διευθυντής ήξερε για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης”

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του θείου του νεκρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε την Κυριακή το πρωί  μετά από σαράντα ημέρες ερευνών. 

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είπε τα εξής:  «Δυστυχώς δεν είχε κάνει κάποιο παράπονο σε εμάς και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα»,  διερωτώμενος εάν σήμερα πρέπει κανείς να κάνει καλά παιδιά που δεν αντιδρούν σε καταστάσεις bullying και την αφόρητη ψυχολογική και σωματική βία που έζησε ο άτυχος 20χρονος.

«Φοβάμαι ότι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε, να κάνουμε καλά παιδιά, ή δεν πρέπει να μεγαλώνουμε καλά παιδιά» ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο θείος του άτυχου Βαγγέλη.

Mεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο Mega επέρριψε ευθύνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων  για τον άδικο χαμό του παιδιού.

“Προτιμούσε να μην μπλέκεται σε καβγάδες”

«Ο διευθυντής ήξερε για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης, θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι» είπε ο κ. Μάριος Μυρωνάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Βαγγέλης ήταν ήπιων τόνων. Κρατούσε μέσα του ό,τι περνούσε και προτιμούσε να μην μπλέκεται σε καβγάδες. Ζούσε μόνος του τον Γολγοθά των βασανιστηρίων των συμφοιτητών του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χαζός.

Απλά έτσι ήταν ο χαρακτήρας του. Μιλούσε με τη μητέρα του μέρα παρά μέρα αλλά δεν έλεγε για όλα αυτά που του κάνουν», είπε ο θείος του άτυχου Βαγγέλη, ενώ περιέγραψε και ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν δέσει τον λαιμό του παιδιού με μία πετσέτα και τον έσερναν. «Θα μπορούσαν να τον πνίξουν» είπε ο κ. Μυρωνάκης.

“Το παιδί πρέπει να δικαιωθεί” 

Όσο για τις συνθήκες στη Σχολή, ο θείος του 20χρονου φοιτητή είπε πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά ούτε από άποψη οργάνωσης αλλά ούτε και άποψη των ατόμων που σπουδάζουν σε αυτή. «Η αστυνομία θα ξεκινήσει προσαγωγές και ανακρίσεις. Το παιδί πρέπει να δικαιωθεί» είπε ο κ. Μυλωνάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα