«Να κάνουμε ξεχωριστό αυτόν τον τελικό»

 

 

Με κοινή δήλωση τους δύο μέρες πριν από τον σαββατιάτικο (6/5) τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης απευθύνουν μήνυμα συμφιλίωσης.

Οι διοικητικοί ηγέτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ υπενθυμίζουν τις κοινές ρίζες των δύο προσφυγικών συλλόγων και καλούν τον κόσμο να σεβαστεί τον αντίπαλο και να αποφύγει τις ακρότητες ώστε ο τελικός να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Απευθυνόμαστε από κοινού στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ενόψει ενός μεγάλου τελικού. Προσωπικά ανυπομονούμε για μια πραγματική γιορτή, μια γιορτή καθαρού και έντιμου ποδοσφαίρου, μια γιορτή όπου ο καλύτερος και πιο τυχερός θα επιβραβευθεί με το Κύπελλο Ελλάδας 2017 και ο ηττημένος θα χειροκροτηθεί για την προσπάθειά του.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη γιορτή αυτή με το ίδιο πνεύμα. Χωρίς ακρότητες να υποστηρίξετε με πάθος αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσετε την ομάδα σας αποδεικνύοντας εσείς πρώτοι ότι μπορείτε να συνυπάρχετε στις εξέδρες των γηπέδων όλης της χώρας. Αυτό θα είναι και το μεγάλο κέρδος για όλους μας.

Τον τελικό αυτό πρέπει όλοι μαζί να τον κάνουμε ξεχωριστό τιμώντας και την ιστορία αλλά και την κοινή καταγωγή των ομάδων μας. Μας δίνεται η δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε εμπράκτως το πώς θέλουμε το ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα: Με πνεύμα «ευ αγωνίζεσθαι», με έντιμη διαιτησία, με φιλάθλους και των δυο ομάδων στο γήπεδο, με ανταγωνισμό αλλά και με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλο.

Η τραγική ιστορία του αδικοχαμένου Νάσου Κωνσταντίνου, τη μνήμη του οποίου τιμούν από κοινού οι δύο ομάδες, όπως και όλων όσοι χάθηκαν με αφορμή το ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι το έναυσμα της συμφιλίωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των οπαδών. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων! Ενωμένοι μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα