«Να κινητοποιηθεί το 51% της κοινωνίας για να αλλάξει η Ελλάδα»

Την κινητοποίηση της κοινωνίας, προκειμένου να αλλάξει η Ελλάδα, ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή που έστειλε στον Γιάννη Βαρουφάκη. Παράλληλα ο  επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορώντας τον ότι εκτρέφει τον κρατικό παρασιτισμό.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί αν αλλάξει αν δεν κινητοποιηθεί το 51% της κοινωνίας, παραπέμποντας σε λογικές που σε κάποιους θυμίζουν την απάντηση του ΚΚΕ που υποστηρίζει ότι αυτό έχει μόνο τις απαντήσεις όταν ερωτάται γιατί δεν συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε επιστολή με αποδέκτη τον Γιάννη Βαρουφάκη και τίτλο «προς Γιάνη» (σ.σ. το “Γιάνη” όπως διευκρινίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο τρόπος με τον οποίο γράφει ο ίδιος ο Βαρουφάκης το όνομά του).

«Εγώ λέω, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Ούτε το “δεξιό 25%” μπορεί να αλλάξει τη χώρα, ούτε το “αριστερό 25%”. Ο βούρκος θα τους καταπιεί. Η χώρα θα αλλάξει μόνο αν κινητοποιηθεί το 51% της κοινωνίας. Ένα πανίσχυρο μπλοκ πολιτικής εξουσίας, που θα πείσει και τους συμμάχους μας ότι έχουν να κάνουν με όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η πολιτική μας πρόταση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης Το Ποτάμι.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια επιστολή ο Σταύρος Θεοδωράκης εξαπολύει μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί ευθέως για συντήρηση του «μικρο-παρασιτισμού» αφού, όπως  αναφέρει, «τα δύο τελευταία χρόνια πολλά στελέχη του κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν ότι η λύση είναι η επιστροφή στο κράτος-πατερούλη».

Και η επίθεση συνεχίζεται: «Κλείνουν το μάτι στις συντεχνίες και τα μικρά καρτέλ και αν κάποιος σύντροφός τους πει δυο -τρεις θαρραλέες κουβέντες, τον παίρνουν στο κυνήγι. Μπαίνουν στα χαρακώματα ακόμα και για να πολεμήσουν τους σκιτσογράφους, αλλά δεν τολμούν να πουν ούτε μία αλλαγή που θα κάνουν στο παλιό κακοφορμισμένο σύστημα».

Και έτσι αναρωτιέται, στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης «πώς, λοιπόν, θα κατατροπώσουμε τον παρασιτισμό όταν υποσχόμαστε διατήρηση και διεύρυνση του κορμού που τρέφει τα παράσιτα; Πώς θα αλλάξουν λοιπόν αυτά αν δεν αλλάξει η πηγή; Πώς θα αντιμετωπίσεις το σύμπλεγμα μεταξύ κρατικών επιχειρήσεων και ολιγαρχών προμηθευτών τους, όταν ζητάς ακόμα μεγαλύτερο κράτος;».

«Αντιμετώπιση του παρασιτισμού δεν σημαίνει επιλέγω μεταξύ οικονομικών παραγόντων -περιορίζω τους “συστημικούς” και πριμοδοτώ τους “αντισυστημικούς”» καταλήγει στην επιστολή του προς τον Γιάννη Βαρουφάκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα