Να μειωθεί ο εταιρικός φόρος στο 15% ζητά ο Μίχαλος

Να μειωθεί ο εταιρικός φόρος στο 15% ζητά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και στους αναπληρωτές υπουργούς κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιώργο Χουλιαράκη παρουσιάζοντας την επικαιροποιημένη πρόταση που κατάρτισε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Κε.ΜΕ ΕΒΕΑ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, και με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών αλλά και την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή για φυσικά και νομικά πρόσωπα, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών, γεγονός που θα λειτουργήσει ως κίνητρο τόσο για την αύξηση των επενδύσεων όσο και για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ επισημαίνει ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή και γενικότερα οι φορολογικές διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις δεν προτείνονται ως μέτρα μείωσης της συνεισφοράς του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο:

Επειδή θα συνέβαλλαν στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από την άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και την αποκατάσταση της κερδοφορίας – σε αντίθεση με την σημερινή κατάσταση όπου εκατοντάδες επιχειρήσεις κάθε μήνα βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη – διαμορφώνοντας συνθήκες επιστροφής στη ανάπτυξη. Δυνατές επιχειρήσεις σημαίνει δυνατή οικονομία και θέσεις εργασίας.

Κεντρικά σημεία της νέας πρότασης του ΕΒΕΑ είναι η μείωση του βασικού εταιρικού φόρου στο 15% και ο περιορισμός του συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων ως προς τον τζίρο τους σε επίπεδο που να μην υπερβαίνει το 40%, καθώς και η μείωση κατά 50% των υφιστάμενων ποσοστών προκαταβολής φόρου.

Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την άρση όλων εκείνων των εμποδίων για το επιχειρείν, καθώς η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» αρνητικά σε ότι αφορά την εχθρικότητα του μακροοικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα