Να μειώσει την ποινή του στο Εφετείο περιμένει ο Άκης

Να μειώσει την κάθειρξη των 20 ετών που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων (Tor -m1 και γερμανικά υποβρύχια), θα επιχειρήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος εν όψει της δίκης του σε δεύτερο βαθμό που έχει προσδιοριστεί για τις 10 Οκτωβρίου. Ο άλλοτε ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ που βάση της πρωτόδικης απόφασης βρίσκεται στον Κορυδαλλό, προσδοκά σε μια καλύτερη ποινική μεταχείριση στο δεύτερο βαθμό και κυρίως στο να καταφέρει να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, στην οποία το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη 12 ετών. Μάλιστα, η Βίκυ Σταμάτη έχει καταθέσει σειρά αιτήσεων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί.

Σε πρώτο βαθμό και έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) είχε επιβάλλει στους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης τις εξής ποινές: Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών, Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών, Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών (είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας), Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών, Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών (με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη), Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών, Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών, η δικηγόρος – Κάθειρξη 10 ετών, Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών, Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών, Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών. Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Κομβικό ρόλο στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να παίξει όπως και στον πρώτο βαθμό ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος είχε μιλήσει για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος «καίγοντας» τον εξάδελφό του αλλά και άλλους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση. Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον και στη δίκη στο δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα