«Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία»

Να ενημερωθεί για τα ποσοστά απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων για κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά ζήτησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με σχετική ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επικαλούμενος την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και υπογραμμίζοντας ότι «οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η υπέρμετρη φορολογία έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα όχι μόνο στα εισοδήματα των πολιτών αλλά και στην ιδιωτική κατανάλωση που έχει μειωθεί κατακόρυφα», ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέτει ως βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας (και) την πλήρη αξιοποίηση των προγραμμάτων που προσφέρονται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αν δεν ολοκληρώσει τάχιστα τις διαρθρωτικές αλλαγές και δεν πάρει πρωτοβουλίες ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία» λέει στην ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Ερωτάται η Επιτροπή: Ποια είναι τα συγκριτικά στοιχεία απορρόφησης των πόρων που σχετίζονται με τα προγράμματα των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για κάθε χώρα-μέλος και για κάθε ταμείο;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα