Να μη χύσει την καρδάρα

Το ότι ο ΠΑΟΚ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο προσδοκιών και δυνατοτήτων είναι κατανοητό εδώ και χρόνια, από τη μέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε αυτό το σύλλογο. Το ότι δεν φτάνει στο «ταβάνι» του, όμως, είναι μία κατάσταση που επίσης μπορεί κανείς να διακρίνει με σιγουριά. Για ποιο λόγο; Αυτό το γνωρίζουν οι «ιστορικοί» του ΠΑΟΚ. Φέτος, πάντως, ο λόγος φαίνεται ότι είναι αγωνιστικός, η αδυναμία να μετατραπούν οι φάσεις σε γκολ. Όταν όμως γίνονται, ο Δικέφαλος μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε.

Ο Βλάνταν Ίβιτς από την αρχή της χρονιάς γνωρίζει το τι μπορεί να κάνει εντός του γηπέδου το σύνολο που έχει στα χέρια του. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν ονειροβατεί μετά το 2-3 επί των «Βιόλα», αλλά χτύπησε το «καμπανάκι» στους ποδοσφαιριστές του: «Τώρα θέλω να σας δω. Να δώσετε συνέχεια σε αυτή τη νίκη, αλλιώς δεν θα έχει μεγάλο νόημα. Πρέπει να νικήσουμε τον Ατρόμητο και μετά να συνεχίσουμε με νίκες σε όλους τους θεσμούς, γιατί είμαστε ακόμη μέσα».

Ο ΠΑΟΚ όντως έχει μείνει μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά διατηρεί ακόμη ελπίδες παντού. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ιδίως μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα. Ο Ίβιτς πρέπει πάντα να σκαρφίζεται το πιο ταιριαστό και αποτελεσματικό σχήμα και οι παίκτες όντως να βρίσκουν δίχτυα κάθε φορά που πλησιάζουν σε αυτά χάρη στην ποιότητά τους. Κόντρα στον Ατρόμητο τη Δευτέρα στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ θα αποδείξει αν έχει στοιχεία υπερβατισμού ή αν στα εγχώρια θα είναι και φέτος στόχος η δεύτερη θέση!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα