“Να ξεκινήσει η εποχή του τέλους των λαϊκισμών για την Ευρώπη”

Τα όσα έβγαλαν οι κάλπες στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον realfm 97,8.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.  απαντώντας στο ερώτημα αν έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανατροπή των προβλέψεων η απόφαση των Βρετανών για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε: «Απαντώ ευθέως: πιστεύω ότι έπαιξε και ότι επηρέασε. Το φάσμα ενός ντόμινο διασπάσεων μέσα στην Ε.Ε. που θα εξασθενήσει το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του κάθε κράτους-μέλους χωριστά νομίζω ότι λειτούργησε υπέρ του να στηριχθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή πιο παραδοσιακές και γνωστά αποτελεσματικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

Και πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Να μην μπει δηλαδή η Ισπανία σε μία περιπέτεια του αγνώστου, την ίδια στιγμή που ήδη αυτό συνέβαινε μετά το Brexit, λίγα 24ωρα πριν. Νομίζω δηλαδή ότι “ναι” συνέβαλε στο να είναι το Λαϊκό Κόμμα και ο Ραχόι ο νικητής των χθεσινών εκλογών και ίσως τελικά πέραν των άλλων, πιθανών αρνητικών επιπτώσεων του Brexit, να υπάρχει και μία θετική επίπτωση και αυτή θα είναι να ξεκινήσει η εποχή του τέλους των λαϊκισμών για την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα