«Να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους»

Για τους στόχους της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά και τις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον της καριέρας του, μίλησε ο Φάνης Γκέκας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, διότι δεν υπάρχει σεβασμός…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς επιθετικού στο «Αθλητικό Metropolis»:
«Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι έδειξαν την αγάπη τους και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την ζωή στην Τουρκία. Είμαστε οι ίδιοι λαοί, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, έχουμε τον ίδιο τρόπο ζωής και για αυτό και δεν χρειάστηκα καθόλου χρόνο προσαρμογής. Θεωρώ πως ήταν η χρονιά που βγήκα πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα. Ήταν σχολείο για μένα η Γερμανία και η ανακήρυξή μου ως πρώτος σκόρερ ήταν το ταβάνι για μένα. Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας. Να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η ομάδα και ας μην βάλω κανένα γκολ εγώ. Εννοείται πως είχα αγωνία μέχρι να βγει η τελική επιλογή. Η κλήση στην Εθνική δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Δεν μπορεί κανείς ποδοσφαιριστής να αισθάνεται σίγουρος πως θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Είναι επόμενο να αισθάνεται στεναχωρημένος ο Αθανασιάδης. Δεν πρέπει, όμως, να το βάλει κάτω. Αν το βάλεις κάτω είναι εντελώς λάθος, θα το χάσεις το παιχνίδι. Όσο πιο δυνατός παραμείνεις τόσο περισσότερα πράγματα μπορείς να πετύχεις στην συνέχεια.

Δεν θέλω να πω μεγάλα πράγματα. Πρώτα από όλα να περάσουμε τον όμιλο, κάτι που είναι εφικτό. Οι πιθανότητες είναι από 25% για όλες τις ομάδες. Ωστόσο, λόγω του ότι η ομάδα, πλέον, έχει και εμπειρία και μέταλλο θεωρώ πως είναι εφικτή η πρόκριση. Από εκεί και πέρα θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Το επεισόδιο ανάμεσα σε Κατσουράνη και Μανιάτη ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ένας αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι πάντα ντέρμπι, πόσω μάλλον όταν κρίνει μια πρόκριση στον τελικό. Επομένως, είναι λογικό να υπάρξει ένταση. Ωστόσο, η Εθνική είναι άλλο κομμάτι και τέτοια πράγματα πρέπει να μένουν απέξω.

Δεν σκέφτομαι καθόλου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ή θα μείνω στην Τουρκία ή ίσως σε κάποια άλλη χώρα. Δεν θεωρώ καλό να επιστρέψω. Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ελλάδα. Κοιτάξτε τί γίνεται με τον Σαλπιγγίδη που τόσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα