“Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής και να αποδοθούν ευθύνες”

Την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, εκεί όπου το πετρέλαιο από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει βγει στην ακτή. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ.  καταλόγισε πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν και αμείλικτα ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις.

«Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι; Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι; Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν όλα τα σκάφη του λιμενικού, όπως έπρεπε;» αναρωτήθηκε ο κύριος Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να αποδεχθεί την παραίτηση του Κουρουμπλή», καθώς όπως τόνισε «υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν την δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί».

Παράλληλα ο κύριος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β’ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και Α’ και Β’ Πειραιά, «για να μάθουμε όλη την αλήθεια», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και συνεχάρη τους δημάρχους «που κινήθηκαν με δικά τους μέσα και χωρίς συντονισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα», τόνισε καταλήγοντας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα