Να παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Μόσχας, ζητά ο Ποροσένκο

Στη Μολδαβία πραγματοποίησε επίσκεψη ο Πέτρο Ποροσένκο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας   επέμεινε στη θέση του  ότι   “πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Μόσχας”. Ειδικότερα, ο Ποροσένκο κάλεσε τις χώρες της Δύσης να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στη Ρωσία διαμέσου της επιβολής κυρώσεων καθώς, όπως είπε, δεν τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνάφθηκε ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση από το εξωτερικό, από τη Ρωσία. Ρωσικά στρατεύματα έχουν εισβάλει στην Ουκρανία», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι, ενώ το Κίεβο είναι θετικά διακείμενο στη διεξαγωγή συνομιλιών, οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Μόσχας θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

«Όχι για να τιμωρηθεί κανένας, αλλά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», υποστήριξε ο ίδιος.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε  ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ουκρανία προκειμένου να αναγκάσουν τη Ρωσία να τηρήσει την συμφωνία τού Μινσκ και κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία σαν «ένα γήπεδο».

«Οι ενέργειες του Πούτιν αποτελούν απειλή για όλους, για την παγκόσμια τάξη, την παγκόσμια ειρήνη, (αποτελεί) μια άμεση απειλή για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ… Πρέπει να είναι κοινός μας στόχος να προλάβουμε τον ευρείας κλίμακας πόλεμο που η Ρωσία προκαλεί εσκεμμένα», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ένα γήπεδο», υποστήριξε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα