Να περάσει ο επόμενος…

Απολογείται αύριο Πέμπτη, μετά από προθεσμία που είχε λάβει, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου από τον περασμένο Οκτώβρη γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου. Κινδυνεύει και η ίδια με προσωρινή κράτηση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

Την επομένη ημέρα από την Ελ. Ζαρούλια –στις 13 Ιουνίου– σε απολογία έχει κληθεί ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ ακολουθούν στις 16 Ιουνίου ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που πλέον ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χ.Α., στις 18 Ιουνίου ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, στις 19 Ιουνίου ο Αντώνης Γρέγος, στις 20 Ιουνίου ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και τέλος στις 23 Ιουνίου ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Στο μεταξύ, στις 17 Ιουνίου, θα μεταχθεί για απολογία στις ανακρίτριες ο ήδη προφυλακισμένος βουλευτής για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, Γ.Γερμενής. Αυτή τη φορά έχει κληθεί σε απολογία για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. Μέχρι στιγμής, πάντως, εκκρεμεί η κλήση του Ηλία Κασιδιάρη, του οποίου ήρθη η ασυλία στη συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία αποκαλύφθηκε και η καταγραφή της περιβόητης πλέον συνομιλίας του με τον πρώην πλέον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χ.Α. βρίσκονται από το περασμένο φθινόπωρο οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππας, Ι. Λαγός, Στ. Μπούκουρας, Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος. Μάλιστα, μόλις προχθές ο αριθμός των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους επτά, με την απόφαση για προσωρινή κράτηση και του Νίκου Κούζηλου, βουλευτή Πειραιά. Ανακρίτριες και εισαγγελἐας έκριναν ότι ο βουλευτής πρέπει με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχε σχηματισθεί σε βάρος του να οδηγηθεί στη φυλακή για την αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Όσοι, πάντως, από τους χρυσαυγίτες βουλευτές αλλά και εμπλεκόμενα μέλη της οργάνωσης παραπεμφθούν τελικά σε δίκη, με το βούλευμα που θα εκδοθεί μετά το πέρας της ανάκρισης, θα έχουν πιθανότατα απέναντι τους ως πολιτική αγωγή και τους πληρεξούσιους δικηγόρους των θυμάτων τους. Κι αυτό καθώς η Πρωτοβουλία των Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος επιχειρεί να νομιμοποιηθεί σχετικά ώστε όταν φτάσει η ώρα της δίκης να διεκδικήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων τελικά κριθούν ένοχοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα