«Να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα»

Συνέντευξη στη Σύσσυ Γεωργαντοπούλου

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει σηκώσει στο παρελθόν πολλές φορές την Ελλάδα στους ώμους του και τώρα με σύνθημά του «Να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών δίνει τη δική του μάχη στις εκλογές της Κυριακής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών.

Σεμνός, χωρίς να χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, απαντά με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις της «Α» ξεκαθαρίζοντας πως δεν ασχολήθηκε με την πολιτική ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα, αλλά για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια κάτω από την… μπάρα!

Γιατί ΠΑΣΟΚ, κύριε Δήμα;

«Γιατί ανάμεσα στο εμπόριο φόβου της Ν.Δ. και στον επικίνδυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα χρειάζεται μια δύναμη σταθερότητας και ευθύνης. Αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ το μπορεί. Κόμματα lifestyle, χωρίς πολιτικό στίγμα δεν μπορούν να σταθούν. Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει λάθη ή δεν έχει ευθύνες για όσα έχουν γίνει στη χώρα. Όμως αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κράτησε μια υπεύθυνη στάση. Γι’ αυτό το μήνυμά μας είναι σαφές: όχι στον φόβο, όχι στον λαϊκισμό: Υπεύθυνη επιλογή με το ΠΑΣΟΚ, για να μπορεί να είναι μια χρήσιμη δύναμη για τη χώρα».

 

Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια; Η Ν.Δ. μιλάει για περιπέτεια αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός υπόσχεται λεφτά και καλύτερες μέρες. Τι να πιστέψει ο κόσμος;

«Είμαστε κοντά στην έξοδο, αλλά δεν έχουμε βγει ακόμα. Γι αυτό και θεωρώ λάθος τόσο την υπέρμετρη κινδυνολογία από πλευράς της Ν.Δ., που αποσταθεροποιεί τη χώρα, όσο και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι κυριολεκτικά επικίνδυνα. Ούτε φόβος χρειάζεται, ούτε φυσικά λαϊκισμός και ψεύτικες υποσχέσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με μια υπεύθυνη δύναμη ανάμεσα στους δύο ώστε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα».
Είχε κόστος για εσάς η εμπλοκή στην πολιτική;

«Για μένα το ευκολότερο θα ήταν να μείνω απ’ έξω. Να μείνω με την οικογένειά μου και την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Σήμερα όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και κανείς δεν πρέπει να κοιτάει τη βολή του. Ξεβολεύτηκα και μπήκα στη μάχη. Και αν πείσω έστω και έναν πολίτη να πάρει μια σωστή απόφαση, θεωρώ ότι έχω βοηθήσει τον τόπο».

 

Τι λέτε στους ψηφοφόρους για να σας ψηφίσουν;

«Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τη διαδρομή μου. Στην πολιτική δεν μπήκα ούτε για τη δόξα, ούτε για τα χρήματα. Δεν έχω ούτε μηχανισμό, ούτε χρήματα, ούτε ρουσφέτια. Ένα όνομα μόνο, που έχτισα με ιδρώτα και κόπο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω να δημιουργηθούν συνεργασίες και να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια έδειξα ότι έχω τη δυνατότητα να σταθώ στη Βουλή και ήμουν από τους πιο δραστήριους βουλευτές, άλλο αν αυτό δεν φάνηκε επειδή δεν έκανα σόου. Αν οι πολίτες θέλουν να μου δώσουν την ευκαιρία να είμαι παρών και στην επόμενη Βουλή, θα τους είμαι ευγνώμων. Αυτοί είναι η δύναμή μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα