«Να στηριχθεί επαρκώς στις ευρωεκλογές η Ελιά»

Με στόχο ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, κατέρχεται στις ευρωεκλογές η «Ελιά».

Αυτό τουλάχιστον τονίζει σε συνέντευξη του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει  πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού διπολισμού Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει ότι η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση επί των όρων της κυβερνητικής πολιτικής. Προσθέτει, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμούσε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση όλες οι υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, μεταξύ αυτών η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία αποκλειστικά με τη Ν.Δ. δεν ήταν επιλογή του.

Από το στόχαστρο του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να γλυτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο δηλώνει ότι «οι δήθεν “αντιμνημονιακοί” είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν. Χάνουν το πολιτικό τους ψωμί», αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις χρηματαγορές.

Τέλος, εκφράζεται θετικά για την πρόσφατη επισήμανση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα της συντηρητικής Δεξιάς ή Αριστεράς, τονίζοντας ότι την εκλαμβάνει ως απάντηση σε όσους επιθυμούν ένα ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα