“Να τηλεφωνήσει ο Μητσοτάκης σε Μέρκελ-Σόιμπλε και μετά… Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών”

Kάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει τηλέφωνο την Άνγκελα Μέρκελ απήθυνε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ώστε, όπως είπε, να ανοίξει ο δρόμος για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο 247, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συγκεκριμένα πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

“Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση”, είπε και … παρότρυνε τον κ. Μητσοτάκη “να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη”.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση δια πηγών της, απέκρουε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εθνικής συνεννόησης, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κλπ.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση , ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως “Όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα”.
Επεσήμανε πως “οι ισχυροί παίχτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση” και τόνισε ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του για να βρεθεί λύση για το χρέος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο eurogroup της 22ας Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα