«Να το κάνουμε όπως το… 2006»!

Για ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης της ΑΕΚ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε λόγο ο Μανόλο Χιμένεθ, σχολιάζοντας την κλήρωση της Ένωσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Ασφαλώς και  υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης αλλά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο μια τεράστια ομάδα και άλλες δύο πολύ καλές. Σίγουρα γνωρίζω την Μίλαν πολύ καλά, είδα την Ριέκα στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ξέρω την Αούστρια Βιένης από το παρελθόν αλλά είναι σίγουρο ότι θα την μάθω καλά, θα την δω και θα την αναλύσω» είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Πάντα παίζουν ρόλο οι ημερομηνίες και η σειρά των αγώνων, αλλά τα πάντα εξαρτώνται απο τα αποτελέσματα. Προσωπικά, θα ήθελα την Μίλαν στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι για να έχει μεγάλα έσοδα ο σύλλογος και αγωνιστικά θα προτιμούσα την τελευταία αναμέτρηση με την Μίλαν εκτός έδρας. Θα δείξω στους ποδοσφαιριστές μου το βίντεο από τη νίκη επί της Μίλαν το 2006, εκείνη την εποχή ήταν μια πολύ δυνατή Μίλαν αλλά και μια πολύ καλή ΑΕΚ, αυτός ο αγώνας είναι ένα σημάδι για το τι μπορείς να καταφέρεις όταν το πιστεύεις πολύ και σίγουρα θα τον χρησιμοποιήσω.

Προσπαθώ να το μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές μου, η διοίκηση το καταλαβαίνει και θέλω να το πω και στον κόσμο, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σιγά σιγά και να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας για να φτάσουμε μακριά. Φυσικά είναι σημαντικό να παίξουμε με την Μίλαν, αλλά πρέπει να νικήσουμε πρώτα τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα σε τρεις ημέρες. Αν υπάρξει αυτοεκτίμηση, αυτοέλεγχος και δουλέψουμε με ταπεινότητα και σκληρά, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα τα οποία αυτή την στιγμή δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Σίγουρα υπάρχει κόσμος που σκέφτεται αυτή την στιγμή τα ταξίδια που θα κάνει για να δει την αγαπημένη του ομάδα, το να ονειρεύεσαι είναι δωρεάν. Εμείς επίσης ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, να συνεχίσουμε τη δουλειά με ταπεινότητα και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, να είμαστε πάντα θετικοί, θα προσπαθήσω να πείσω τους ποδοσφαιριστές μου ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να καταφέρουμε να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη».

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε χωριστή αναφορά στους οπαδούς της Ένωσης, λέγοντας: «Στον κόσμο της ΑΕΚ θέλω να πω ότι είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση, ευχαριστημένοι που μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και να τους ευχαριστήσω για την στήριξη που δίνουν στην ομάδα μας, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το παιχνίδι με την Μίλαν είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε αν και δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα