«Να υποστηριχτεί και να ενισχυθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στην Ε.Ε.»

 Την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ε.Ε. ζητά ο Γιάννης Μιχελάκης που κήρυξε την Δευτέρα την  έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα «Ευρωπαίος Πολίτης, Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια», που διοργάνωσαν, στην Παλαιά Βουλή, η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και «Εύξεινη Πόλη» με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα.

«Από τη στιγμή που η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές πτυχές της ευρωπαϊκής ιθαγένειας για τους πολίτες της Ένωσης, η θέση μας είναι ότι αυτή θα πρέπει όχι απλώς να μην αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί», καθώς «η μετακίνηση των πολιτών της Ε.Ε. κατά κανόνα γίνεται για λόγους εργασιακούς», είπε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι «σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης και ο ευρωσκεπτικισμος έχει παρεισφρήσει σε ανησυχητικό βαθμό στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, οποιαδήποτε συζήτηση για περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών το μόνο που θα πετύχαινε είναι να ρίξει νερό στο μύλο ακραίων στοιχειών και λαϊκιστών».

Στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο αν. διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αντώνης Καϊλής, ο αν. επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης και οι πρόεδροι Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νικόλαος Σαράντης, Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, ΕΟΕΣ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» Δημήτριος Αργιανάς και ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» Σωτήριος Ντούρος, ενώ τρεις πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές Παναγιώτης Κανελλόπουλος του παν. Πειραιώς, Χάρης Παμπούκης της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Δονάτος Παπαγιάννης του Παντείου αναφέρθηκαν διεξοδικά στο θέμα, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη.

«Ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών για κινητικότητα έχει ξεπεραστεί»

«Εμείς (σ.σ υπουργείο Εσωτερικών) είχαμε την υποχρέωση της κινητικότητας 4.000 ατόμων έως το τέλος του μήνα. Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί με τη νομοθετική παρέμβαση και οι αιτήσεις που έχουν γίνει θα είναι πάνω από τις 4.000», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο είπε «δεν το ξέρω», και πρόσθεσε:  Πιστεύω ότι η χώρα έχει φτάσει στο σημείο πια να μπορεί να κοιτάζει με ελπίδα, ότι οι θυσίες που έχει κάνει έχουν αποδώσει τα πρώτα απτά αποτελέσματα, και τα αποτελέσματα αυτά θα δώσουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στη χώρα να βγει στις αγορές, που είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα… Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές».

«Πολύ σημαντική εξέλιξη η ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου»

Εξάλλου, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» την ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου, ανέφερε πως «αυτό που πρέπει να έχουμε ως μόνιμη επωδό και απάντηση στη Χρυσή Αυγή είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα πολιτικό κόμμα εντός νόμου, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όλα όσα κατηγορείται» και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, η απάντηση θα πρέπει να είναι πολιτική, και την απάντηση, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τη δώσει η κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα