«Να φέρω τον Ζιντάν;»

 

«Βόμβα» έριξε ο Κριστιάν Καρεμπέ και δεν αποκλείεται να… εκραγεί, αν δύο ή τρεις παράμετροι πάνε στην άκρη και καταφέρει ο Γάλλος σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πείσει τον φίλο τον… Ζινεντίν Ζιντάν να έρθει στο Ρέντη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας!

Το σενάριο αυτό, όσο τρελό κι αν ακούγεται, άλλη τόση βάση έχει. Ο Καρεμπέ και ο Ζιζού είναι όσο δεμένοι θα μπορούσαν να είναι δύο αθλητές της ίδιας χώρας και γενιάς που έζησε το μεγαλύτερο αγωνιστικό θρίαμβο, την κατάκτηση του Μουντιάλ. Εκτός από φίλοι εδώ και χρόνια, παραμένουν και οι δύο άνθρωποι εντός του χώρου, άρα εν δυνάμει συνεργάτες. Άλλωστε, γι’ αυτό ομάδες ποντάρουν σε ανθρώπους σαν τον Κριστιάν Καρεμπέ. Διότι μία γνωριμία πολλές φορές είναι αρκετή.

Θυμίζουμε ότι ο Ζιντάν δεν έχει υπάρξει ακόμη προπονητής ανδρικής ομάδας, οπότε είναι και γι’ αυτόν ευκαιρία για έναρξη της καριέρας του από ομάδα όχι μόνο σούπερ απαιτητική, αλλά και συμμετάσχουσα στο Champions League. Αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει και το μεγαλύτερο συμβόλαιο του κόσμου, κάτι που κάνει ακόμη πιο εφικτή την περίπτωση! Άρα…; Τι περιμένουν στο λιμάνι και δεν τον κλείνουν;

Προφανώς και η περίπτωση θέλει λίγη σκέψη. Ο Ζιντάν είναι αυτός που είναι. Ξέρει καντάρια μπάλα και είναι και ισχυρή προσωπικότητα, ικανή να τον κάνει άνθρωπο που μπορεί να τη μεταδίδει. Ωστόσο, έχει υπάρξει μόνο προπονητής ακαδημιών της Ρεάλ. Δεν έχει χτίσει ποτέ κάποια ομάδα, δεν έχει κάνει προπονητικό σχεδιασμό, καλοκαιρινή προετοιμασία ανδρικής ομάδας. Προφανώς όλοι από κάπου ξεκινούν. Θέλει ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει ο Ζιντάν από το Ρέντη.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, υπάρχουν προχωρημένες επαφές και με άλλους προπονητής και σίγουρα αν πει το «ναι» ο δοκιμασμένος (και με φουλ επιθετική φιλοσοφία) Μάρτιν Γιόλ, τότε όλοι θα στραφούν προς τον Ολλανδό 59χρονο τεχνικό. Εδώ, όμως, μιλάμε για τον Ζιζού που θα δώσει τεράστια αίγλη στον Ολυμπιακό, αν καταφέρει ο Καρεμπέ να κάνει τη μεγάλη διαμεσολάβηση. Για να δούμε τις επιλογές της διοίκησης…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα