Να χαμε να λέγαμε…

 

H διοίκηση της Super League πήρε μία απόφαση που σε πρώτη ανάγνωση φάνηκε σημαντική, ιδίως επειδή ήλθε την περίοδο των αναβολών αγώνων λόγω καιρικών συνθηκών και της διεξαγωγής κάποιων σε βαλτωμένα τερέν!

Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού, λοιπόν, τι αποφάσισαν; Να απευθυνθούν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να ζητήσουν τη συμβουλή τους προκειμένου να βγάλουν πόρισμα σχετικά με τους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της Λίγκας.

Ο πλέον αδαής γεωπόνος, εκείνος που τελείωσε με μέσο το Πανεπιστήμιο, γνωρίζει ότι τα θέματα των γηπέδων με χόρτο άπτονται συγκεκριμένων δομικών δεδομένων, όπως η αποστράγγιση, η λίπανση, η κατάλληλη άμμος, ο τρόπος αντιμετώπισης των φθορών, η σωστή επιλογή ημερομηνίας σποράς, και φυσικά η ορθή «συμπεριφορά» απέναντι σε έναν καινούργιο αγωνιστικό χώρο (όπως το να μείνει απάτητο για 15 ημέρες).

Πέραν του ότι η κάθε ομάδα οφείλει να είναι υπεύθυνη για την καταλληλότητα του γηπέδου της, στο παρελθόν έχουμε δει πολλούς αγωνιστικούς χώρους να βελτιώνονται μέσα σε ένα καλοκαίρι ή ακόμη και μέσα σε ένα 20ημερο με έτοιμο χορτάρι–χωρίς γεωπονικές μελέτες– μόνο και μόνο επειδή η εκάστοτε ΠΑΕ ενδιαφέρθηκε. Επίσης, η όλη… λαχτάρα των κ.κ. Στράτου και Γκαγκάτση πόσα γήπεδα αφορά; Διότι, πέρα από αυτό των «Ζωσιμάδων», δεν βλέπουμε μετά τις βροχές τους αγωνιστικούς χώρους του ΟΑΚΑ, του «Καραϊσκάκης», της Τούμπας, της Λεωφόρου, του Καυτανζογλείου, του Αγρινίου, της Τρίπολης ή των Πηγαδίων να έχουν υποστεί κάποια φοβερή φθορά!

Γι’ αυτό λοιπόν το… φοβερό και τρομερό πρόβλημα του ενός ή το πολύ δύο γηπέδων απευθύνθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Πάλι καλά που δεν ρώτησαν στο MIT της Βοστόνης που σίγουρα έχει κατάλληλο τμήμα και στη NASA θα είχε ενδιαφέρον να παραδοθεί μία μελέτη για το αν μπορεί να αντέξει γήπεδο με χόρτο στον πλανήτη Άρη!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα