ΝΔ: “Απούσα η κυβέρνηση στη Ζάκυνθο – Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες λύσεις”

Δριμύ κατηγορώ βουλευτών της ΝΔ για την κατάσταση στη Ζάκυνθο. Βορίδης, Καραμανλής, Οικονόμου, Σκρέκας και Κεραμέως ζητούν από την Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό και μεταφέρουν την απόγνωση των κατοίκων για την απουσία του κράτους. 

 

«Η Κυβέρνηση παραμένει απούσα από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η Ζάκυνθος αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα αυτής της απουσίας.

Το νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, υπέστη πολλαπλά πλήγματα, με κυριότερο την απώλεια ενός 33χρονου συνανθρώπου μας.

Επιπλέον, χάθηκαν περιουσίες και καταστράφηκαν υποδομές, φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση, τα σχολεία παραμένουν για δεύτερη ημέρα κλειστά, τμήματα του οδικού δικτύου είναι απροσπέλαστα ή επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Επίσης, δημόσια Υγεία τίθεται σε μείζονα κίνδυνο, καθώς ο όγκος των συσσωρευμένων σκουπιδιών – αποτέλεσμα του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Σκοπού, εδώ και ένα περίπου μήνα, από τους κατοίκους – απειλεί με άμεση μόλυνση τον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν γεωτρήσεις που υδροδοτούν την πόλη της Ζακύνθου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κοντονής, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή του Λίβα, παρακωλύουν συστηματικά τη μεταφορά του ΧΥΤΑ Σκοπού, για τη λειτουργία του οποίου η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Ε.Ε.

Η έλλειψη έγκαιρων αντιπλημμυρικών έργων, τα φραγμένα από τα σκουπίδια φρεάτια και η απουσία του Κράτους αποδεικνύουν την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα.

Η κοινωνία της Ζακύνθου απαιτεί άμεσες και πραγματικές λύσεις», τονίζουν οι αρμόδιοι τομεάρχες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα