ΝΔ: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες Καμμένου

Επίκαιρη ερώτηση για Κοντονή καταθέτει η ΝΔ

Η ΝΔ επιμένει στο θέμα των «παρεμβάσεων» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του «NOOR 1» και καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

«Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της», είπε ο κ. Κικίλιας, εκτιμώντας ότι τα σοβαρά ερωτήματα που απορρέουν από την υπόθεση έχουν μείνει αναπάντητα.

«Ο κ. Καμμένος στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα. Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση: Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην άγνοια που δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κλήθηκε να απαντήσει αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Άμυνας και κάλεσε, ως εκπρόσωπος της ΝΔ,  τον κ. Τσίπρα να απαντήσει.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Την ίδια ώρα η Βουλή είναι σε αναμονή για τη δικογραφία με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη σε ότι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, μετά τον διαχωρισμό της υπόθεσης στον οποίο προχώρησε ο Άρειος Πάγος.

Σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση παραμένει στην εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία  διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.  Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας καταθέτει σήμερα για δεύτερη ημέρα ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα