ΝΔ: «Τραυματισμένη η κυβέρνηση από τη σημερινή ψηφοφορία»

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτή την ψηφοφορία, καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Με αυτά τα λόγια σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας την αποτίμησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους και δείχνει ότι η πλειοψηφία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός».

Όπως λένε, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μια δίκαιη, φιλελεύθερη, σωστή και ισορροπημένη θέση, ενώ αναγνώρισε –επισημαίνουν-, εμπράκτως την ανάγκη θεσμικού εκσυγχρονισμού, θέτοντας κάποιες εύλογες προϋποθέσεις (αλλαγή φύλου μόνο μια φορά, μόνο από ενήλικα -και όχι από 15χρονα- και μη έγγαμα άτομα και κατόπιν βεβαίωσης για ενσυνείδητη διόρθωση του υπεύθυνου του Ειδικού Ιατρείου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου), οι οποίες έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα