«Νεκροθάφτες της ελπίδας και έμποροι της απελπισίας»

Λάβρος κατά πάντων εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε για τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς. Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων  άσκησε έντονη κριτική στους επικριτές του, μεταξύ αυτών και η Αριστερά, αποκαλώντας τους «νεκροθάφτες της ελπίδας και έμποροι της απελπισίας».  Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη διαθεσιμότητα τονίζοντας ότι «η πολιτική είναι λάθος»  ενώ αναφέρθηκε  και για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Realfm τόνισε τα εξής: «Όποιος επινόησε από αυτούς που γράφουν στις εφημερίδες σήμερα την αναγωγή στο λεπτό της ώρας της τιμής του εισιτηρίου για να αποδείξει τάχα πως η τιμή αυξήθηκε, αντί να μειωθεί, μπερδεύει τα τηλέφωνα με τα λεωφορεία. Χρονοχρέωση στο εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε καν χιλιομετρική αναλογικότητα για τις οδικές μετακινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός υποδομών.

Και πρόσθεσε: «Θα σας πω κάτι πολύ απλό που ξεχνούν αυτοί οι αδαείς ή αυτοί οι κακόπιστοι επινοητές, οι νεκροθάφτες της ελπίδας και οι έμποροι της απελπισίας. Λυπάμαι πολύ γιατί όλα αυτά προέρχονται και από αριστερή πλευρά, οι “νεκροθάφτες” της ελπίδας και αυτοί που καλλιεργούν κάθε ημέρα την απελπισία στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου, μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων κυκλοφορεί από 54’, το λιγότερο, μέχρι 67’. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70’. Αρα σε ποιους αναφέρονται; Σε ένα 15%. Αυτοί αδικούνται ναι. Αυτοί, το 15%, αδικούνται».

Τι είπε για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα της διαθεσιμότητας. «Είναι λάθος κουβέντα όλη αυτή και είναι και παλιά κουβέντα, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Όσο δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, εμείς που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να κάνουμε αλλαγές, γενναίες αλλαγές και να αλλάξουμε τα πράγματα στο δημόσιο, τόσο θα συζητάμε όλη αυτή την ιστορία η οποία θα παίρνει τη μορφή ακορντεόν», σημείωσε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Για παράδειγμα εμένα μου λένε ότι πρέπει να κάνω κινητικότητα άλλα 1000 άτομα διότι έχω τις περισσότερες εταιρείες στην ευθύνη μου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι. Είναι αυτοκτονικό και είναι λάθος πολιτική όλη αυτή, δεν οδηγεί πουθενά. Όμως χωρίς αλλαγές και το δημόσιο και η Ελλάδα δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας το πάρουμε απόφαση».

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα