Νεκροταφείο μεταναστών στη Ταϊλάνδη

Σοκάρει η είδηση ότι βρέθηκε νεκροταφείο μεταναστών στη Ταϊλάνδη και πιο συγκεκριμένα  σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη ζούγκλα όπου εικάζεται πως μετανάστες από από την Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές κρατήθηκαν και βασανίστηκαν επί μήνες από λαθρέμπορους σε άθλιες συνθήκες.

Οχτώ πτώματα ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Sadao, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Μαλαισία.

Η αιτία θανάτου των μεταναστών δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αλλά σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης πρόκειται για ένα «στρατόπεδο-φυλακή» όπου οι λαθρέμποροι τους βασάνιζαν.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι γιατροί περιέθαλψαν τους δύο μοναδικούς επιζώντες ηλικίας 25 και 35 ετών οι οποίοι πάσχουν από μία σειρά ασθενειών.

«Και οι δύο είναι υποσιτισμένοι. Έχουν ψώρα και ψείρες», επισημαίνει ένας από τους γιατρούς και συμπληρώνει: «Ο μεγαλύτερος άντρας δεν μπορεί να περπατήσει. Έπρεπε να τον μεταφέρουν από το βουνό. Δεν είχε φάει τίποτα  δύο ημέρες πριν τον εντοπίσουν. Μάλιστα επί δύο μήνες, που βρισκόταν στη ζούγκλα είχε πυρετό».

Στα σύνορα με την Μαλαισία είναι γνωστό πως γίνεται λαθρεμπόριο ενώ είναι διαβόητα τα στρατόπεδα όπου κρατούνται σε άθλιες συνθήκες μετανάστες παρά τη θέληση τους μέχρι κάποιος από τους συγγενείς τους να πληρώσει λίτρα για να ελευθερωθούν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα