Νεκρός στο Μιλάνο από πυρά αστυνομικών ο μακελάρης τζιχαντιστής του Βερολίνου

Νεκρός, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος τζιχαντιστής Ανίς Αμρί, νούμερο ένα ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο, σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ενώ το επιβεβαίωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.«Χωρίς αμφιβολία ο άνδρας που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς ήταν ο Ανίς Αμρί«, δήλωσε ο Μάρκο Μινίτι σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Corriere della Serra, η ιταλική αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και εκείνος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός.

Ειδικότερα, ο θάνατός του οφείλεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό «Sesto San Giovanni» του Μιλάνο. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο. Ο άνδρας τράβηξε όπλο και αφού φώναξε «Αλλάχ ου Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) άνοιξε πυρ. Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στην κατοχή του υπήρχε εισιτήριο αμαξοστοιχίας από τη Γαλλία.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Δανίας έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι η περιγραφή του Τυνήσιου καταζητούμενου ως υπόπτου για τη φονική επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα ταιριάζει με έναν άνδρα ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας.

Οι αρχές ζητούσαν μάλιστα από τους πολίτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή, γιατί ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα