Νεκρώνουν τα λιμάνια το επόμενο διήμερο

Νεκρώνουν τα λιμάνια το διήμερο 16 και 17 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, «οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διεκδικούν:

• Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα.
• Ισχυρές, θεσμοθετημένες, εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
• Ανάπτυξη των Λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
• Αρμονικές σχέσεις Λιμανιών και Πόλεων.

Έτσι, την Τρίτη 16/2 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στις Πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 07.00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την Τετάρτη 17/2 θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν ζητήσει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα