«Νεολαία σε Κίνηση» την ερχόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα

Το τριήμερο εκδηλώσεων “Νεολαία σε Κίνηση”, που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.

Η «Νεολαία σε Κίνηση», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2014.

Στα περίπτερα που θα στηθούν στην προκυμαία, οι νέοι θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης ή επαγγελματικής τους κατάρτισης στο εξωτερικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει ποικίλες παρουσιάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα EURES, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το νέο πρόγραμμα ERASMUS+ για σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση και για νέους επιχειρηματίες, το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας, το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση», το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». Επίσης, ο ΕΟΠΠΕΠ θα παρουσιάσει την διαδικτυακή διαδραστική πύλη «Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εφήβων», καθώς και τις υπηρεσίες Euroguidance και τα έγγραφα Europass για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στην Ευρώπη για σπουδές ή εργασία. Τέλος, οι νέοι θα μπορέσουν να συζητήσουν με εκπρόσωπο από την «Ομάδα Ευρώπη» σχετικά με τα δικαιώματά τους αλλά και να πληροφορηθούν για τις σχολές και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα