Νησί – φυλακή τζιχαντιστών στην Ελλάδα θέλει ο αρχηγός της αυστριακής ακροδεξιάς

Μία απίστευτη πρόταση έκανε ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστρία αφού ζητά ελληνικό νησί για να φυλακιστούν τζιχαντιστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται με ποσοστό πάνω από το 30% θέλει την εγκατάσταση κοινών ευρωπαϊκών στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο κ. Στράχε ζήτησε μια δραστικότερη στάση απέναντι σε ακραίους ισλαμιστές και τζιχαντιστές, ως επακόλουθο των πρόσφατων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο ίδιος δεν θέλει να συγκρίνει την πρότασή του με το αμφιλεγόμενο αμερικανικό στρατόπεδο κρατουμένων Γκουαντάναμο σε κουβανικό έδαφος, αναφέροντας πως στη βάση της ιδέας του αυτό το νησί-φυλακή θα πρέπει να είναι έδαφος εκτός κρατικής επικράτειας και να βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ίσως να λειτουργεί μάλιστα με καθεστώς αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς ζήτησε να αφαιρείται άμεσα η αυστριακή ιθαγένεια από μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία στην Αυστρία και να προφυλακίζονται αυτόματα οι ύποπτοι τζιχαντιστές.

Κατά την άποψή του κ. Στράχε, στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία της ΕΕ με τη Ρωσία, κυρίως στην ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε τη Ρωσία για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα