Νιγηρία: Νέο λουτρό αίματος από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ

Νέο λουτρό αίματος σκόρπισαν οι τζιχαντιστές, αυτή τη φορά στη Νιγηρία με δεκάδες νεκρούς.  Η βομβιστική επίθεση  που σημειώθηκε σε μια αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική πλευρά της χώρας,  φέρει τα σημάδια ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τριάντα δύο άνθρωποι  και 80 τραυματίστηκαν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αλλά αυτή φέρει τα σημάδια της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια παράκαμψη στην Τζιμέτα, όπου βρίσκεται μια λαχαναγορά, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας, Ουσμάν Αμπουμπακάρ.

«Το έδαφος γύρω από το μαγαζί μου καλύφθηκε από νεκρά πτώματα. Βοήθησα να μεταφερθούν 32 σωροί πτωμάτων σε πέντε οχήματα», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Αλχατζί Αχμέντ, ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού στην αγορά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε οκτώ ασθενοφόρα να χρησιμοποιούνται για την μεταφορά τραυματιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα