ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έρχεται η ώρα της “σταύρωσης” για τους πρωταίτιους του σκανδάλου ΕΕΣ και ΝΤΥΝΑΝ»

Την εκτίμησή του ότι «έρχεται η ώρα της “σταύρωσης” για τους  πρωταίτιους του σκανδάλου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ΝΤΥΝΑΝ» και ότι μετά από αυτό  «έπονται NOVARTIS και ΚΕΕΛΠΝΟ» εξέφρασε σε μακροσκελή δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ως γνωστόν ο Αχαιός πολιτικός συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία και με αφορμή αυτό το γεγονός εξήγησε ότι το ζητούμενο που τίθεται είναι «να αποκαλυφθεί το πλιάτσικο στην Υγεία και να υπάρξει ο αναγκαίος κολασμός των πρωταίτιων της κατάρρευσης της δημόσιας Υγείας, η επιστροφή των κλεμμένων, η παραδειγματική τιμωρία τους και η μη επανάληψη των τραγικών εγκλημάτων του παρελθόντος».

Λέει μεταξύ άλλων ο Ν. Νικολόπουλος:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα της Υγείας, έχει να αντιμετωπίσει ως κορυφαίο θέμα το σκάνδαλο “ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ” και καλώς με αυτό ξεκινάμε τη διερεύνηση, γιατί έπονται η NOVARTIS και το “ΚΕΕΛΠΝΟ”

»Το εν λόγω πρώτο σκάνδαλο, αφορά στη λεηλασία τεραστίων, ακόμα απροσδιόριστων από την δικαστική έρευνα, ποσών δημοσίου χρήματος, προερχομένων από τις επιχορηγήσεις, τους εράνους, την διαχείριση κληροδοτημάτων και τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής.

»Κεντρικός “πρωταγωνιστής” του σκανδάλου ήταν ο επί σχεδόν 35 χρόνια πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του “Ερρίκος Ντυνάν” κ. Αν. Μαρτίνης, ο οποίος μετά τον εγκλεισμό του με προφυλάκιση στις φυλακές, φέρεται να έχει αντιληφθεί το βάρος των πράξεων του και δηλώνει διατεθειμένος να μιλήσει για τους συνενόχους και κυρίως για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποτέλεσμα δράσης 2-3 ατόμων, αλλά μιας πλειάδας που έδρασαν και ως “εγκληματική” ομάδα».

Ο βουλευτής καταθέτει, παράλληλα, την προσωπική άποψη ότι για να εκπληρωθούν οι σκοποί της Εξεταστικής για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν οπωσδήποτε, μεταξύ των άλλων προσώπων, και:

# Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί το διάστημα 1997-2014.

# Οι διατελέσαντες υπουργοί Υγείας.

# Τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Σ. και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ιδιαίτερα οι αναφερόμενοι σε διάφορα έγγραφα της δικογραφίας ως συμμετέχοντες στη λήψη αποφάσεων σχετικών με την δραστηριότητα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ.κ. Σορώτος Χρήστος, Νίκας Δημήτριος, Πανεθυμιτάκης Αλέξανδρος, Ασπρογέρακα Αργυρώ, Κελέκης Δημήτριος, Χαραλαμπάκης Αριστοτέλης, Τούντα Τατιάνα, Παπαϊωάννου Γεώργιος, Χρυσικός Κωνσταντίνος και Μπαλόγλου Λεία-Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα