Νιόπλιας: «Μικρό το διάστημα για αλλαγές»

Τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει στον Ατρόμητο μέχρι το τέλος της σεζόν εξήγησε ο Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας στη NOVA. Επίσης αναφέρθηκε στο ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ήταν καθόλου δύσκολο να συμφωνήσει με τον Γιώργο Σπανό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας:

Για την αποδοχή της πρότασης Σπανού: «Αποδέχθηκα την πρόταση του κύριου Σπανού γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει στόχους και που θέλει να πρωταγωνιστεί. Έχει καλό υλικό, είναι ομάδα που έχει το αθλητικό της κέντρο, έχει την οικονομική της ευρωστία και έχει γενικά ότι χρειάζεται ένας σύλλογος εδώ στην Super League, που όλοι ξέρουμε ότι είναι προβληματική. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ομάδων έχει οικονομικά προβλήματα».

Για τις δύο αλλαγές τεχνικών στον Ατρόμητο: «Αυτό είναι γενικό φαινόμενο, δεν είναι μόνο του Ατρόμητου. Φυσικά και δεν μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Πρέπει κι εγώ να προσαρμοστώ στα δεδομένα του Ατρόμητου κι αυτοί να πάρουν κάποια πράγματα από μένα».

Για το αν είναι ρίσκο η απόφασή του: «Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή μας που δεν έχει ρίσκο. Κι αυτός που ξεκίνησε το καλοκαίρι δεν έχει ρίσκο; Δεν έπρεπε να έχει περάσει η ομάδα στην Ευρώπη; Δεν έπρεπε να είναι στην πεντάδα; Φυσικά πάντα υπάρχει ρίσκο. Και υπάρχει πίεση. Είτε προπονείς μικρά παιδιά, είτε μεγάλους, είτε έχεις επαγγελματικό σωματείο, υπάρχουν στόχοι, κι όταν δεν υλοποιούνται οι στόχοι γίνονται αλλαγές. Όταν η ήττα σε μια μικρή κατηγορία δεν παύει να είναι ήττα. Απλά διαφέρει το μέγεθος, όμως παντού η ήττα πονάει. Όπως και η νίκη, το κέρδος, η επιτυχία».

Για το αν τα βρήκαν αμέσως με τον Σπανό: «Δεν ήταν δύσκολο να τα βρούμε. Είχαμε μια σχέση γιατί ήμουν και ποδοσφαιριστής σε μια προηγούμενη του ομάδα και ήταν εύκολο».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Τους παίκτες τους γνωρίζω από όσο παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο τον Ατρόμητο. Όταν είσαι επαγγελματίας προπονητής παρακολουθείς γενικά τους αγώνες. Έχω εικόνα και για τον Ατρόμητο και για τον ΠΑΟΚ και για τον Παναθηναϊκό και για τον ΟΦΗ και για όλες τις ομάδες. Απλώς είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Θα κάνουμε δυο μέρες προπόνηση και την Κυριακή πρέπει να παίξουμε.

Το χρονικό διάστημα είναι μικρό για να κάνεις αλλαγές, γιατί αν κάνεις συνέχεια αλλαγές θα χαθείς, πρέπει κάπου να στηριχτείς. Πρέπει να δεις που ήταν το πρόβλημα και σιγά σιγά να προσθέτεις και κομμάτια που θέλεις.

Είναι ένα δύσκολο ματς όχι μόνο για μας, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Χρειάζονται και οι δύο ομάδες τους βαθμούς. Παίζουμε με ένα αντίπαλο ο οποίος στο τελευταίο δίμηνο δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Από την άλλη κι εμείς δεν έχουμε τις νίκες που θα θέλαμε, έχουμε πάρα πολλές ισοπαλίες και πρέπει και ο ΠΑΟΚ και εμείς να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα