Νοκ-άουτ ο Ντε Βινσέντι

Σοκ στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Τόμας Ντε Βινσέντι θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα λόγω προβλήματος τραυματισμού στη μέση.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο τεχνικός της ομάδας, Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Παντελίδης στη συνέντευξη Τύπου:

Σχετικά με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη: «Σίγουρα είχα περισσότερη δουλειά αυτήν την εβδομάδα και ασχοληθήκαμε πολύ, μέχρι και πριν τη σημερινή προπόνηση, με το πως θα βελτιώσουμε τη δική μας ομάδα και λιγότερο με το τι θα κάνει και πως θα το κάνει ο αντίπαλος. Από το ματς της περασμένης Κυριακής το μόνο που κρατάμε είναι οι 3 βαθμοί και από εκεί και πέρα ένα 20λεπτο στην αρχή κι ένα δεκάλεπτο στο β’ ημίχρονο. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε και πρέπει να το αλλάξουμε δραστικά από το επόμενο κιόλας παιχνίδι είναι οι επιλογές που έχουμε όταν κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας και δεν πιεζόμαστε από τον αντίπαλο. Δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει εύκολες επιθέσεις, χωρίς να ματώσει. Δουλεύουμε σ’ αυτό το κομμάτι και θα το βελτιώσουμε γρήγορα, θα δούμε πόσο νωρίς. Το ματς όμως της Κυριακής μας έδωσε να το καταλάβουμε ξεκάθαρα».

Για το επικείμενο ματς με τον Παναιτωλικό: «Είναι πρόκληση το ματς που έρχεται. Μπορεί να έχει ανάγκη τους βαθμούς ο Παναιτωλικός, μπορεί όμως κι εμείς να τους έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη, γιατί εκτός έδρας δεν πήραμε πολλά πράγματα και όπως σε κάθε παιχνίδι θα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό τον αντίπαλο. Σημασία έχει όπως πάντα το πως θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο, πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί, πειθαρχημένοι και με πίστη για το αποτέλεσμα. Έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε εμείς τη ροή του αγώνα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, αρκεί να είναι σοβαρά πειθαρχημένα και με πίστη για το αποτέλεσμα. Θα δουλέψουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι τις επόμενες μέρες, γιατί ως σήμερα δουλεύαμε στο τι κάναμε εμείς στο προηγούμενο ματςι. Θεωρώ ότι την Δευτέρα θα είμαστε πολύ καλά».

Για τις απουσίες που θα υπάρχουν: «Έχουμε την απώλεια του Τόμας Ντε Βινσέντι για την Δευτέρα. Κάθε απώλεια είναι σημαντική, αλλά κάθε απώλεια αναπληρώνεται και θα έχουμε λύσεις για να παρουσιαστούμε καλοί. Θα βγει ανακοίνωση από την ομάδα πόσο θα λείψει ο Τόμας, αλλά περίπου ένα μήνα ή λίγο λιγότερο».

Για την εικόνα που έχει από τον Παναιτωλικό: «Έχω δει αυτήν την εβδομάδα και τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, έχουμε και την εικόνα του φιλικού το καλοκαίρι. Είναι μια ομάδα που, όταν βρει ρυθμό με τη βοήθεια του κόσμου, μπορεί να πετύχει πολλά. Σημασία όμως έχει τι θα κάνουμε εμείς».

Για το αν το θεωρεί το δυσκολότερο ματς ως τώρα: «Είναι η ιδιοσυγκρασία μου τέτοια, που δεν με επηρεάζει ένα γεμάτο γήπεδο. Σε κάποιον θα δώσει παραπάνω κίνητρο, ελπίζω σ’ εμάς».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει εκτός έδρας αποτέλεσμα: «Για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα εκτός πρέπει να προσέξεις την άμυνά σου και να μη δώσεις θάρρος στον αντίπαλο. Έχει σημασία επίσης πόσο απειλητικός είσαι εσύ. Αν πας με στόχο μόνο να αμυνθείς, είναι σίγουρο ότι κατά 90% κάτι θα συμβεί και θα δεχτείς γκολ. Πρέπει να έχεις θάρρος, να κρατάς την μπάλα και να απειλείς τον αντίπαλο». 

Για την κατοχή μπάλας που δεν έχει ακόμα ο ΠΑΣ: «Το πρόβλημά μας ήταν αυτό που είπα και στην αρχή, ότι χάναμε την μπάλα χωρίς να μας πιέζει ο αντίπαλος. Αυτό μπορεί να είναι θέμα δουλειάς, αλλά και ιδιοσυγκρασίας ενός παίκτη, που θα θέλει να κάνει μια παραπάνω ενέργεια. Αυτό αν γίνει 3-4 φορές από διαφορετικούς παίκτες χάνει η ομάδα, αλλά και ο κόσμος την αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά την κατοχή μπάλας, σας είχα πει ότι θέλω να παίζουμε πιο επιθετικά. Νομίζω ότι σ’ αυτό το κομμάτι είμαστε πιο επιθετικοί, σκοράρουμε συχνότερα πλέον. Με την Ξάνθη δεν πήγαμε καλά σ’ αυτό το κομμάτι και είχαμε πάρα πολλά λάθη, αλλά πλέον εντόπισα το πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να το λύσουμε».

Για την εικόνα της Super League ως τώρα: «Είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ομάδα που θα μείνει πίσω. Ο Άρης θα σηκωθεί από τα σχοινιά. Υπάρχουν καλές ομάδες που δεν πήραν ακόμα βαθμούς από ατυχία. Νομίζω ότι θα αργήσουν να ξεχωρίσουν, εκτός από 1-2 ομάδες, τα γκρουπ. Θα έχουμε συνωστισμό».

Για την πίεση που μεταφέρει ο κόσμος στους παίκτες: «Έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας. Τα παιδιά έχουν ένα τσουβάλι στον ώμο τους. Λέω συνεχώς στα παιδιά ότι σημασία έχει η αφοσίωση σ’ αυτό που κάνεις και η προσπάθεια. Να παίξουμε καλά κι επειδή υπάρχουν 3 αποτελέσματα σημασία έχει να είμαστε ικανοποιημένοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Στα αποδυτήρια λέμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς κάθε Κυριακή και όχι στο τέλος του πρωταθλήματος. Την πίεση πρέπει να την αφήσουμε στην άκρη, δεν πρέπει να ασχολούμαστε ούτε με την περσινή ούτε την προπέρσινη σεζόν. Πρέπει να κοιτάμε εμείς στα αποδυτήρια τι κάνουμε τώρα και πως θα βελτιωθούμε τώρα. Την Κυριακή μεταφερόταν μια γκρίνια μέσα στην ομάδα, αλλά κι εγώ αν είχα πληρώσει εισιτήριο θα το ζητούσα πίσω. Δεν είχαμε καλή εικόνα, θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερη. Αν παίζαμε καλύτερα θα παίρναμε και τον κόσμο μαζί μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφαιρώ το δίκιο από τα παιδιά. Πιέζονται πολύ από μόνοι τους είτε μεταφέρονται κάποια μηνύματα, γιατί ζουν στην πόλη. Εγώ προσπαθώ να αποφορτίσω τα παιδιά για να χαίρονται μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα