“Νομίζετε ότι είμαστε μπανανία κ. Σόιμπλε;”

Σκληρή επίθεση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή τα βέλη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς τον Έλληνα ομόλογό του μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Τι νομίζει ο κύριος Σόιμπλε; Οτι η Ελλάδα είναι μπανανία, προτεκτοράτο, επειδή τον έμαθαν έτσι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;» διερωτήθηκε ο  Δημήτρης Στρατούλης.

«Εφτασε να υποδεικνύει αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών. Είναι εμμονικός», είπε σχετικά ο κ. Στρατούλης, λέγοντας πως «τελείωσε η γερμανική Ευρώπη: η Γερμανία να υπαγορεύει και οι άλλες χώρες να εκτελούν… Το Νοέμβριο που θα εκλεγεί το Podemos θα είναι χειρότερα τα πράγματα γι’ αυτούς», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όταν υπάρχει μια θηλιά και σφίγγει έχουμε καθήκον να την χαλαρώσουμε μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, και μετά τους τέσσερις μήνες να τη σπάσουμε», σημείωσε παράλληλα τασσόμενος παρόλα αυτά κατά του δημοψηφίσματος.

«Προτεραιότητα μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, δεν είναι προτεραιότητες ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα», διευκρίνισε ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Εκλεχθήκαμε για να ανασάνει ο ελληνικός λαός. Εμείς δεν είμαστε ούτε δημαγωγοί ούτε ψεύτες. Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μας σταδιακά, είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα άμεσα», υπογράμμισε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του»

Την ίδια ώρα ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε πως πλέον «ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του» κι «αυτά που ξέρανε με τις λίστες Λαγκάρντ και Λουξεμβούργου να τα ξεχάσουν».

«Ο,τι είναι δίκαιο είναι και εθνικό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλειναν τα ματάκια τους σε  καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής», σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Οσον αφορά, τέλος, στις αναπηρικές συντάξεις, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως την Πέμπτη θα γίνει για το θέμα σύσκεψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα