Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας ζητά το ΚΚΕ και καλεί σε απεργία και συλλαλητήρια

Συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Θέμα της συνάντησης ήταν η «μη απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας, μέτρο που περιλαμβάνεται στο νέο αντιλαϊκό πακέτο, που έρχεται αυτές τις μέρες προς ψήφιση στη Βουλή».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε συνολικά στις συνέπειες για την εργατική-λαϊκή οικογένεια από τα μέτρα που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, τις νέες ανατροπές σε μισθούς, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα.

Όσον αφορά το ιδιαίτερο ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, διατυπώθηκε για μία ακόμα φορά η σταθερή θέση του ΚΚΕ, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας, χωρίς να μπαίνει καμία Κυριακή σε παζάρι.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, «θα αναδείξει συνολικά πλευρές που τσακίζουν ενιαία τον εργάσιμο χρόνο και τις εργασιακές σχέσεις, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη και στα συλλαλητήρια στις 18 Μάη, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα στη Βουλή». 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα