Ντου από… παντού στον «κύριο ΝΤ.»

Ήταν ακριβώς μία εβδομάδα πριν, την 12η Οκτωβρίου, όταν στελέχη της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση ερευνών που διεξήχθη ταυτόχρονα στην Ελλάδα και σε τρεις άλλες χώρες (Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) με αφορμή υπόθεση που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Η «καταδρομική» επιχείρηση έγινε σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που εδρεύουν και στις τέσσερις προαναφερθείσες χώρες και όπως εξήγησε σε σχετική ανακοίνωσή του ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA (σ.σ. πρόκειται για τον Ζερόμ Βαλκ τον οποίο η FIFA ήδη έχει απομακρύνει από τη θέση του).

Ειδικά για τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή βοηθού εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, έγινε γνωστό αρμοδίως ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και θα αξιοποιηθούν αναλόγως.

Σήμερα το iapopsi.gr αποκαλύπτει κάτι ακόμη: το όνομα του ανθρώπου με τα δύο… «ντ» στον οποίο έγινε το «ντου» των  συναρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών επιβολής του νόμου καθώς είναι ο πρώτος στόχος των ελβετικών δικαστικών αρχών, που διερευνούν το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ντίνο Ντέρη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας TAF Sports, στο σπίτι και στο γραφείο του οποίου στο Νέο Ηράκλειο, έκαναν έφοδο οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατάσχοντας όπως προαναφέρθηκε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και έγγραφα.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί, εδώ, το τεράστιο ενδιαφέρον της ελβετικής Δικαιοσύνης για το θέμα, γεγονός αυταπόδεικτο καθώς στην Ελλάδα ταξίδεψε η ίδια η Ελβετίδα εισαγγελέας, η οποία προΐσταται των ερευνών, προκειμένου να είναι παρούσα στην επιχείρηση των αρχών.

Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι η TAF Sports δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ και συγκεκριμένα διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (EURO), έχει αναλάβει το διαφημιστικό σκέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (σ.σ. όπως έχει γράψει στην έντυπη έκδοσή της η «Α» κάνει συζητήσεις για αγορά μάτριξ στο γήπεδο της Τούμπας–), όμοια δε συνεργασία έχει τόσο με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό όσο και με τον ΕΣΑΚΕ.

Εξάλλου, ο Ντ. Ντέρης έχει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, μανατζάρει δικαιώματα παικτών, δραστηριοποιείται στο χώρο του στοιχήματος, ενώ έχει και διαδικτυακό κανάλι, που εκπέμπει σε άλλη ήπειρο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iapopsi.gr, ο Nτ. Nτέρης δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ούτε δημιούργησε προσκόμματα στην εξονυχιστική έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του σπιτιού και του γραφείου του, αντιθέτως προσφέρθηκε να βοηθήσει σε οτιδήποτε του ζητηθεί.

Το υλικό, πάντως, που κατασχέθηκε το πήρε μαζί της η Ελβετίδα εισαγγελέας, η οποία διενεργεί έρευνα –τον συντονισμό κάνει η Eurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία)– προκειμένου να διαπιστωθεί αν δόθηκαν μίζες για την ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Σημειώνεται ότι ο Ελβετός εισαγγελέας ήδη έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δωροδοκία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, και κατά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού δικτύου Ben Sports Αλ Κελαϊφί, ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη σκοτεινή υπόθεση, για την ώρα φέρονται ως εμπλεκόμενοι 4διοικητικά στελέχη τηλεοπτικών σταθμών και 2 ατζέντηδες τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ προς το παρόν η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση.

«Α Ι Χ  Μ Η Ρ Ω Σ»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα