Ντου από παντού…

 

Ήταν 30 Ιουνίου όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των πρωτοβάθμιων σωματείων στον κλάδο της ενέργειας διέκοψαν την προηγούμενη γενική συνέλευση της ΔΕΗ.

Σήμερα το… ντου επαναλήφθηκε, με αποτέλεσμα και η σημερινή Γ.Σ. που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας να μείνει στα μισά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, είχε προλάβει να κάνει έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέροντας ότι με την εφαρμογή του καινούργιου συστήματος διακανονισμών 324.000 πελάτες μπόρεσαν να ρυθμίσουν οφειλές ύψους 715 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο κ. Παναγιωτάκης έκανε γνωστό ότι η δεύτερη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στον σταθμό Φλώρινας θα γίνει σε σύμπραξη με ιδιώτες, προκειμένου μεταξύ άλλων να τερματιστεί η αποκλειστική πρόσβαση της δημόσιας επιχείρησης στη λιγνιτική παραγωγή.

Κάπου εκεί ήταν που παρενέβησαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και φωνάζοντας συνθήματα και ξετυλίγοντας πανό διαμαρτύρονταν έντονα της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Θυμίζεται ότι η πρόταση που καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ προβλέπει ότι το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό και άλλους επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη διακοπείσα Γ.Σ. ήταν και ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ και των μελών του Δ.Σ., όπως επίσης την επ’ αόριστον αναβολή της γενικής συνέλευσης.

Μετά από τη διακοπή της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας στο υπουργείο Οικονομικών. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναμένεται να συνεδριάσει για να καθορίσει εκ νέου τη στάση της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα