Ντου του Βαγγέλη στην ΚΕΦΕ

Ευθεία είναι πλέον η επίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία αδυνατεί να βγάλει απόφαση για το πόσες κάλπες θα στηθούν και ποιο θα είναι το αντίτιμο για να ψηφίσουν όσοι προσέλθουν.
Οργισμένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατήγγειλε «γελοιοποίηση της διαδικασίας». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εισήλθε έξαλλος στην αίθουσα που συνεδριάζει και πάλι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, κατήγγειλε τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο για τη διαδικασία που ακολουθεί και απέσυρε τον εκπρόσωπο του, Θόδωρο Αμπατζόγλου στη συζήτηση.
«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν θα συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης μετά το επεισόδιο στην ΚΕΦΕ.
Η πλευρά Μεϊμαράκη απαιτεί να συμφωνηθούν αμέσως οι προδιαγραφές της εκλογικής διαδικασίας και να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα αποχώρησε από τη Συγγρού λέγοντας “δεν θα κάτσω να ακούσω το ξέσπασμα του προέδρου” ενώ μετά από λίγη ώρα επανήλθε. Όπως είπε η ίδια, «μόλις είχαμε αρχίσει να ψηφίζουμε σε θέματα που είχαμε σχεδόν συμφωνήσει όλοι (10% μείωση στον αριθμό των καλπών και 3 ευρώ αντίτιμο για όλους)».
Βολές και από τον Κυριάκο
Πριν από την έναρξη της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς για την διαδικασία που προκρίνεται από την ΚΕΦΕ.
«Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
“Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας” πρόσθετε και κάλεσε την ΚΕΦΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της»
Ο Τζιτζικώστας
«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009.Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε» είχε αναφέρει νωρίτερα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δήλωσή του.
Ο Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωση του συντάσσεται με τη θέση του Κ. Μητσοτάκη να μην υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009.
«Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία» ανέφερε ενώ διαφωνεί ριζικά με την αύξηση του αντιτίμου για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα