Ντόρα μαινόμενη κατά Καμμένου και Κοτζιά

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Πάνο Καμμένος και τον Νίκο Κοτζιά από την Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Ν.Δ. σε ραδιοφωνική της συνέντευξη άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«O κ. Καμμένος μας λέει όλη μέρα ότι η ψυχή του και η καρδιά του είναι το όνομα της Μακεδονίας, αλλά εάν έρθει μια συμφωνία, η οποία κατά τη γνώμη του δεν θα είναι η πρέπουσα, δεν θα ρίξει την κυβέρνηση γιατί η καρέκλα είναι πιο σημαντική από την ψυχή του» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Όμως η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά επισημαίνοντας ότι «σε μιάμιση ώρα τηλεοπτικής συνέντευξης του Υπουργού Εξωτερικών χτες που μίλησε για όλους και για όλα, δεν βρήκε μία λέξη να πει για το Βουκουρέστι που η απόφασή του είναι ο βασικός μοχλός πίεσης που έχουμε στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια».

«Ψεύδεται ο υπουργός Εξωτερικών όταν μας λέει ότι στις συσκέψεις του ΝΑΤΟ δεν πάει ο υπουργός Άμυνας. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε ότι «εάν δε τα λύσουμε όλα πακέτο, πριν μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα να υλοποιηθούν στη συνέχεια, θα έχει χαθεί για την Ελλάδα το κεκτημένο του Βουκουρεστίου».

Η Σπυράκη

“Επιμένουμε στην απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ και δεν δεχόμαστε τεμαχισμό της λύσης της FYROM”,  υπογράμμισε με παρέμβασή της στη προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  ΕΕ-ΠΓΔΜ, στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. κι ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ έχει οριστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο,  με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών και  βουλευτών του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ.

Ενώπιον του επικεφαλής της αντιπροσωπίας της ΠΓΔΜ στην ΕΕ η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι “υπέρ μιας λύσης μίας λύσης-πακέτο που θα περιλαμβάνει μία ονομασία έναντι όλων και  θέτει ως προϋπόθεση αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να διαγραφούν όλες οι  αναφορές που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αλυτρωτικές, προκειμένου να έχουμε ξεκάθαρες ενδείξεις από την ΠΓΔΜ ότι η χώρα – όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική ζωή και όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση- είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί”.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  διευκρίνισε ότι “η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις όσο υπάρχουν αναφορές στο φερόμενο ως “Μακεδονικό έθνος”, όπως το επικαλέστηκε μάλιστα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς για άλλη μια φορά”.

Κατέληξε τονίζοντας ότι “είναι οι πολίτες που καθορίζουν το μέλλον της χώρας τους και γράφουν την ιστορία της, και ο ελληνικός λαός έχει δείξει πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Συνεπώς επιμένουμε σε μία ολοκληρωμένη λύση η οποία θα περιλαμβάνει και θα επιλύει όλα τα παραπάνω θέματα μονομιάς και έναντι όλων”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα