Νόμιμος και σε ισχύ ο διαγωνισμός για το «έξυπνο» εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Νόμιμος και σε ισχύ είναι ο διεθνής διαγωνισμός για το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς το Δ’ τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» Ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ- LG CNS CO LTD», και η ΜΕΤΚΑ η οποία αποκλείστηκε, στρεφόταν κατά του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, κατά το στάδιο αξιολόγησης του διαγωνισμού είχε ασκήσει προδικαστική προσφυγή η οποία όμως απορρίφθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι ήταν νόμιμη η απόρριψη της προδικαστικής προσφυγής της «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.».

Ο επίμαχος διαγωνισμός περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα μεμονωμένα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα. Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων και η εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα