Νόμιμος ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

Τέλος στο «θρίλερ» του διαγωνισμού για το Ελληνικό και την αξιοποίησή του από την εταιρεία Lamda συμφερόντων του ομίλου Λάτση έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου, το οποίο είχε παγώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη διαδικασία. Το 6ο τμήμα συνεδρίασε υπό τον προεδρία του Σωτήρη Ντούνη και αποφάσισε πως η επένδυση θα προχωρήσει κρίνοντας νόμιμο το διαγωνισμό και κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί και πάλι στις αρχές Οκτωβρίου και μάλιστα τότε ο αντεπίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε προτείνει να μην γίνουν δεκτές οι θέσεις περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων, όπως είχε κρίνει το Κλιμάκιο που αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του Ζ’ Κλιμάκίου, όμως χαρακτήρισε βάσιμες τις θέσεις των δικαστών περί παραβίασης της νομοθεσίας ως προς το σκέλος τροποποίησης των όρων της διαγωνιστικές διαδικασίας στο δεύτερο στάδιο. Το δικαστήριο όμως θεώρησε προφανώς πως πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας και ξεπάγωσε οριστικά την εξέλιξη της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα