Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Αριστερή πιρουέτα με τον εκλογικό νόμο»

Καλεσμένος του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπους της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, και με αφορμή το θέμα του εκλογικού νόμου άσκησε σκληρή κριτική στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

«Η κυβέρνηση, αντί να αποκαταστήσει την ομαλότητα, κάνει άλλη μια “αριστερή πιρουέτα” με τον εκλογικό νόμο» είπε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» βουλευτής και συνέχισε:

«Ο κάθε συνάδελφος έχει ελευθερία συνειδήσεως ψήφου και σκέψης αλλά δεν θεωρώ πιθανό να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος ώστε να εφαρμοστεί αμέσως. Και δεν το βλέπω γιατί αντίκειται κατάφωρα σε αυτό που το εθνικό συμφέρον επιβάλλει στην παρούσα συγκυρία.»Δεν είναι ότι δεν δημιουργείται πλειοψηφία γιατί δε βολεύει. Πολλά κόμματα ίσως θα τα βόλευε. Νομίζω, όμως, ότι είναι τόσο αντίθετο σε αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα, που είναι πρόδηλο πως δεν μπορεί κανείς να το ψηφίσει. Θα μας πάει σε μια άθλια κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση μπαίνει σε διαδικασία αμφισβήτησης των κανόνων του παιχνιδιού κι όπως είπε «ο κ. Τσίπρας όφειλε, αν είχε αίσθημα ευθύνης, να μην προχωράει σε κινήσεις που βρίσκουν απέναντι είτε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας είτε ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος».

Όπως ισχυρίστηκε ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός αντί να επιδιώκει συναινέσεις «επιδιώκει πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης και μάλιστα από λάθος πηγή και χωρίς καμία κατεύθυνση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά αλλά δεν μας έχει συνηθίσει και σε τίποτα σοβαρό αυτή η κυβέρνηση».

«Τη στιγμή της ύπατης πρόκλησης, η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει έναν εκλογικό νόμο για να μην μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί στον αιώνα τον άπαντα» τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο brexit, o N. Δένδιας εξέφρασε τον φόβο ότι η Ευρώπη οδεύει σε ένα σχήμα δύο ταχυτήτων: στην πρώτη ταχύτητα θα είναι ο σκληρός εσωτερικός πυρήνας που θα αποτελείται από τις χώρες που θεωρούν τον εαυτό τους ισχυρό και ανταγωνιστικό, και στη δεύτερη ταχύτητα θα αφεθούν ως «ζώνη προστασίας» οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες απλώς θα συμμετέχουν σε αυτό το γίγνεσθαι «αλλά περισσότερο ως υπήκοοι και ακροατές, καμιά φορά και επαίτες και πολύ λιγότερο ως συνεταίροι και συνδιαμορφωτές μιας νέας πραγματικότητας». «Εμείς πρέπει και μπορούμε να συμμετάσχουμε στον σκληρό πυρήνα» εκτίμησε ο κ. Δένδιας.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμπλήρωση ενός έτους από την εφαρμογή πέρσι το καλοκαίρι των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων λέγοντας δεικτικά ότι «σήμερα, επέτειος της επιβολής των capital controls στη χώρα, είναι και επέτειος απώλειας καταθέσεων 120 δισ. ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα