Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: “Με μνημόνιο για μισό αιώνα κινδυνεύει η Ελλάδα”

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, κι αυτό που ξεχωρίζει είναι ο φόβος που εκφράζει ο “γαλάζιος” βουλευτής μήπως η χώρα βρεθεί με μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα.«από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει, πάση θυσία, μία δήθεν “επιτυχία””.

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Ν.Δ. συνέδεσε αυτό τον φόβο του με το αν η Ελλάδα θα καταφέρει, τελικά, να έχει μια ολοκληρωμένη λύση για το χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές λέγοντας ότι ήταν λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση. Μάλιστα συμπλήρωσε πως «τα όσα πράττει η κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες και η παράταση της αβεβαιότητας, δεν βοηθούν το στόχο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».

Αναφερόμενος στα αναζωπυρωμένα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης, ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι «οι εκλογές είναι η μόνη λύση» και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της».

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Ν.Δ. επανέλαβε, εξάλλου, την άποψή του ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να ελέγξει το δημόσιο χρέος, πολεμήθηκε από τον λαϊκισμό, την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και από γνωστούς και μη εξαιρετέους συνδικαλιστές» και συμπλήρωσε ότι «η νοοτροπία λαϊκισμού είναι και σήμερα ισχυρή στην ελληνική κοινωνία».

Μάλιστα δεν φοβήθηκε να παραδεχτεί ότι και στη σημερινή Νέα Δημοκρατία υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού καθώς όπως είπε «θα ήταν αδύνατο, σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως η Ν.Δ., να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα