Ν.Δ. :”Εν κρυπτώ οι κυβερνητικές προσλήψεις στους ΟΤΑ”

«Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.». Αυτό επισημαίνει σε δήλωση του ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο βουλευτής από το Κιλκίς, τονίζει ακόμη πως στο δελτίο απογραφής των δημο΄σιων υπαλλήλων έχει σταματήσει τον Μάρτιο, δείγμα του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γεωργαντά είναι: «Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς προσλήψεις – όπως αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή – ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.

Αποφεύγει – παρά τις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή – να απαντήσει αν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων υπάγονται ή όχι στο δεσμευτικό κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.

Δεν δίνει επίσης απάντηση στο ερώτημα πώς θα ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε πριν δυο μήνες με την υπογραφή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι μοναδικές προσλήψεις για τα επόμενα τρία έτη στους Ο.Τ.Α. είναι 1.963.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η σελίδα της απογραφής έχει ενημέρωση για το προσωπικό μόνο μέχρι το Μάρτιο.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση, με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων αυτών και να σταματήσει τον λαϊκισμό, που ούτε στις αγωνίες των εργαζόμενων απαντά ούτε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων καλύπτει. Απλά επιβαρύνει τους φορολογούμενους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα