Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Γιατί η ΑΑΔΕ δεν στέλνει τον… “εισπράκτορα” σε ξένους επενδυτές;»

Δεν είναι καινούργιο το κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος όπως δηλώνει συχνά-πυκνά παρακολουθεί τις αποφάσεις αλλά και τις παραλείψεις –όπως εκτιμά ο ίδιος– των Ανεξαρτήτων Αρχών σε φλέγοντα ζητήματα.

Σήμερα ήταν η σειρά του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, να μπει στο στόχαστρο του Αχαιού πολιτικού, με αφορμή όπως λέει ο τελευταίος τα βεβαιωμένα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τους ξένους επενδυτές για τα χρηματιστηριακά παιχνίδια της προεκλογικής περιόδου του 2012 ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ν. Νικολόπουλου (σ.σ. την έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του κόμματός του) «αν και έχουν συζητηθεί προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν έχει γίνει κάποια πράξη», και όπως χαρακτηριστικά λέει ο βουλευτής «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, της οποίας προΐσταται ο Γιώργος Πιτσιλής, σφυρίζει αδιάφορα».

Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εγκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στην Βουλή στην οποία υπογραμμίζει τα εξής:

«Το όλο θέμα έχει φτάσει μέχρι τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος το παρέπεμψε στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κι εκείνη με τη σειρά της, ως αναρμόδια, στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

»Το περιβάλλον του κ. Πιτσιλή τονίζει ότι το προαναφερθέν “αποτελεί θέμα που μας απασχολεί”, αλλά από το δίμηνο Μαΐου- Ιουνίου του 2012 έχουν περάσει πέντε χρόνια και άκρη δεν έχει βγει.

»Αντί η ΑΑΔΕ να εισπράξει χρήματα από golden boys που παίζουν στα ζάρια την οικονομική τύχη της Ελλάδας, κυνηγάει τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων, επιτηδευματιών και μικροεπαγγελματιών».

Τέλος, απευθυνόμενος στον ΥΠ.ΟΙΚ., ο ανεξάρτητος βουλευτής θέτει τα εξής ερωτήματα:

«1ον Γιατί τα πρόστιμα που επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εισπράττονται από την ΑΑΔΕ;

2ον Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την απρόθυμη-παρελκυστική τακτική της ΑΑΔΕ;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα