Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ονειρεύεται “πραξικόπημα” τεχνοκρατών ο Στουρνάρας;»

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που αποκάλυψε το γεύμα που φέρεται να παρέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, οδήγησε τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκο Νικολόπουλο, να διατυπώσει επίκαιρη ερώτηση στη βουλή.

Απευθυνόμενος προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Ν. Νικολόπουλος «ανησυχεί» –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει– διότι το επίμαχο δημοσίευμα καταγγέλλει τον σχεδιασμό «ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδος με ένα “πραξικόπημα τεχνοκρατών” που ετοιμάζουν “ξένες δυνάμεις” με “πρόθυμο ενεργούμενο τον διοικητή της ΤτΕ”».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται, επίσης, το ίδιο δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» στο οποίο υπογραμμιζόταν μεταξύ άλλων ότι «ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος φέρεται ως ένα από τα κατεξοχήν υποστηριζόμενα, στο παρασκήνιο, πρόσωπα για τη θέση του επικεφαλής ενός μεταβατικού σχήματος, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου το 2011-2012».

Ο Ν. Νικολόπουλος επισημαίνει πως επί του συγκεκριμένου θέματος ουδεμία αντίδραση υπήρξε εκ μέρους της κυβέρνησης και καταθέτει τα εξής δύο ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό:

«1ον) Έχουν βάση όλα τα ανωτέρω και εάν ναι, εσείς τι πράττετε προκειμένου να υπερασπίσετε την λαϊκή κυριαρχία και την λαϊκή ετυμηγορία, εάν όχι γιατί δεν υπήρξε επίσημη διάψευση;

»2ον) Πώς τοποθετείσθε σ’ αυτήν την προκλητική συμπεριφορά του αμειβόμενου, από το κρατικό κουρβανά της δόλιας πατρίδος επί δεκαετίες με παχυλούς μισθούς και προνόμια, διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει προκλητικά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής “όποιον θέλει θα καλεί”;

»Ποια απάντηση δίνετε στον Ελληνικό λαό που ερωτά γιατί πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό των γευμάτων και των Δημοσίων Σχέσεων εκείνων που τον οδήγησαν εδώ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα